Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

НАВЧАННЯ, ВИКЛАДАННЯ ТА НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНОГО ВЕКТОРУ РОЗВИТКУ ФАКУЛЬТЕТУ

Викладачі і здобувачі вищої освіти факультету фізики, математики та інформатики активно беруть участь у міжнародних молодіжних обмінах, у різноманітних проєктах, підвищеннях кваліфікації, семінарах, тренінгах та конференціях, що проводяться в межах євроінтеграційних програм. Це дозволяє не лише підвищувати професійний рівень, але й активно впроваджувати новітні методи та підходи в освітній процес.

Викладачі та здобувачі ФФМІ мають можливість працювати над актуальними науковими проблемами, обмінюватися досвідом з іноземними колегами та публікувати результати досліджень у міжнародних наукових журналах.

Також велике значення надається програмам академічної мобільності, які дозволяють студентам та викладачам проходити навчання та стажування за кордоном, що сприяє інтеграції у європейський освітній простір, формуванню професійних контактів та підвищенню конкурентоспроможності випускників на міжнародному ринку праці.

У 2023 р. викладачі кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Марія МЕДВЕДЄВА, Віра КОЛМАКОВА, Сергій ПАРШУКОВ, Леся ПАРШУКОВА, Любов ТІТОВА пройшли навчання на наукових англомовних вебінарах від видавництва Research4Life щодо наукової комунікації «Від ідеї до статті: написання рукопису, вибір журналу та публікація в журналах, які мають великий вплив» та отримали сертифікати https://informatika.udpu.edu.ua/?p=8569.

У 2024 р. викладачі кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук – Михайло ДУДИК, Володимир МИКОЛАЙКО, Сергій ТЕРЕЩУК, Катерина ІЛЬНІЦЬКА, Юлія РЕШІТНИК, Марина ДЕКАРЧУК, Сергій ДЕКАРЧУК пройшли дистанційно навчання з курсу «Вступ до квантових обчислень» в Middle Tennessee State University (MTSU), США https://fmf.udpu.edu.ua/news/3641.

Викладачі факультету відповідно до угод про співпрацю здійснюють проведення лекцій:

  • кафедра фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук – Юлія РЕШІТНИК в Академії прикладних наук імені Яна Амоса Коменського в Лешно, Республіка Польща провела лекційні заняття в межах проєкту Erasmus+ https://fmf.udpu.edu.ua/news/3205.
  • кафедра інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій – Галина ТКАЧУК, Марія МЕДЕДЄВА https://fmf.udpu.edu.ua/news/3218 та Любов ТІТОВА https://fmf.udpu.edu.ua/news/3645 провели заняття у сфері інформаційних та комунікаційних технологій в Академії прикладних наук імені Іполіта Цегельського, м. Гнєзно, Республіка Польща.

Викладачі та здобувачі вищої освіти мають можливість слухати гостьові лекції закордонних науковців з університетів та організацій-партнерів з математики https://fmf.udpu.edu.ua/news/3479, академічної доброчесності https://fmf.udpu.edu.ua/news/3660, біотехнології https://fmf.udpu.edu.ua/news/3522, історії https://fmf.udpu.edu.ua/news/3588 тощо.


Ви тут: Головна Новини та події НАВЧАННЯ, ВИКЛАДАННЯ ТА НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНОГО ВЕКТОРУ РОЗВИТКУ ФАКУЛЬТЕТУ