Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Участь у міжнародних курсах «Introduction to Quantum Computing» в рамках проекту STEM with UKRAINE


З 21 лютого по 08 травня 2024 року викладачі та студенти факультету фізики, математики та інформатики пройшли міжнародні курси на тему «Introduction to Quantum Computing»в рамках проекту STEM with UKRAINE (англійською мовою).

Курс «Вступ до квантових обчислень» призначений для широкого кола учасників, зокрема тих, хто працює в галузі STEM, включаючи студентів і викладачів із фізики, інформатики, математики, інженерії та суміжних дисциплін. Це чудова можливість для людей, які хочуть дізнатися про передові технології у сфері квантових обчислень.

Учасники отримали фундаментальне розуміння принципів квантового обчислення та їх застосування в різних сферах, дізнались про основи квантових обчислень, основи квантової інформації, включаючи одиничні та множинні кубіти, квантові вентилі та навчилися використовувати IBM Qiskit.

Після успішного завершення курсу учасники отримали сертифікати Університету штату Середній Теннессі, США (MTSU), що підтверджує їхнє розуміння та компетентність у предметі.

 

Ви тут: Головна Новини та події Участь у міжнародних курсах «Introduction to Quantum Computing» в рамках проекту STEM with UKRAINE