Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

У ChatGPT тепер є тіло: OpenAI та Figure представили робота-гуманоїда

Американський стартап Figure представив гуманоїдного робота Figure 01, який працює на базі чат-бота ChatGPT від OpenAI. Цей робот здатен вести бесіди з людьми в режимі реального часу та виконувати різні завдання.

Figure заснований підприємцем Бреттом Адкоком і має у своїй команді експертів з Boston Dynamics, Tesla, Google DeepMind та Archer Aviation. Мета стартапу – створити першого у світі гуманоїдного робота загального призначення, який був би комерційно життєздатним.

До жовтня 2023 року Figure 01 навчився виконувати базові автономні завдання і був готовий до роботи. У кінці року робот уже мав здатність спостерігати і вчитися, а також був застосований на автомобільному заводі BMW.

Figure оголосила про розвиток другого покоління робота і співпрацю з OpenAI для створення нових моделей ШІ для гуманоїдних роботів. За словами Бретта Адкока, вбудовані камери Figure 01 надсилають дані в велику візуально-мовну модель ШІ, навчену OpenAI, а нейронні мережі робота аналізують оточення. OpenAI відповідає за розуміння мовлення, а нейронна мережа Figure перетворює отриману інформацію на дії робота.

“Наша мета – навчити глобальну модель керувати гуманоїдними роботами у масштабі мільярдів одиниць,” – зазначив Адкок.

Джерело: https://t4.com.ua/
Автор: Андрій Неволін

 

Ви тут: Головна Новини сучасної науки У ChatGPT тепер є тіло: OpenAI та Figure представили робота-гуманоїда