Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Xiaomi представила фірмовий 28-нм чіп Surge S1 продуктивніше Snapdragon 625

 

Фірмовий процесор від Xiaomi відтепер не є таємницею за сімома печатками. Сьогодні в Китаї був представлений власний чіп, який повинен позбавити компанію залежності від сторонніх постачальників в справі створення продуктів бюджетного і середнього цінового сегмента.

Однокристальний процесор називається Surge S1, створений по 28-нанометровій технології HPC + і по своїй продуктивності він перевершив Snapdragon 625. Проект з розробки власного чіпа стартував 16 жовтня 2014 року, і ось через 28 місяців на світ з'явилася 64-бітна однокристальна система, в архітектуру якої увійшло 8 ядер Cortex-A53, де запропонований квартет енергоефективних ядер з частотою 1,4 ГГц і 4 продуктивних ядра, розігнаних до пікової частоти 2,2 ГГц.

Чіп Surge S1 отримав графіку Mali-T860 MP4, запропонована підтримка LTE c VoLTE, оперативної пам'яті LPDDR3, є 32-розрядний високопродуктивний DSP, 14-бітний автономний 2-ядерний ISP-процесор з алгоритмом Surge ISP, що збільшує чутливість камери на 150% і підвищує якість знімків, знятих в нічний час.

Озвучила компанія і результати прогону Surge S1 в бенчмарках. Так, в AnTuTu процесор набрав 64 817 балів і в Geekbench - 3399 балів в багатоядерному тесті. Першим смартфоном з Surge S1 став Xiaomi Mi5C і про нього ми розповімо в іншому матеріалі.

Ви тут: Головна Новини сучасної науки Xiaomi представила фірмовий 28-нм чіп Surge S1 продуктивніше Snapdragon 625