Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВІДБУЛАСЯ ХV ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ДЛЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ ТА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ «СІТОН»

25-26 квітня 2024 року на базі факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася ХV Всеукраїнська науково-практична конференція для молодих учених та здобувачів освіти «Сучасні інформаційні технології в освіті і науці», організована кафедрою інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій.

Співорганізаторами конференції виступили: Інститут цифрових технологій НАПН України, Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка та Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

Головною метою конференції є залучення до наукової діяльності талановитої молоді, надання майданчика для обміну науковими дослідженнями, ідеями та досвідом між молодими науковцями, студентами та іншими зацікавленими особами. Вже традиційно конференція для студентів та молодих науковців дає їм змогу представити результати своїх досліджень, отримати конструктивну критику та поради від колег, а також знайти однодумців для подальшої можливої співпраці.

У межах конференції обговорювались такі напрямки як методологія і теорія використання ІКТ в освіті, ІКТ і засоби навчання у закладах загальної середньої освіти в умовах НУШ, використання хмарних та мобільних технологій в освітньому процесі, євроінтеграційні процеси в Україні та зарубіжний досвід впровадження ІКТ в освітньому процесі, ІКТ як засіб формування національно-патріотичної свідомості.

Від імені ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини з вітальним словом звернулась до учасників проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Тетяна ГОДОВАНЮК, яка наголосила на важливості наукової роботи студентської молоді та побажала усім учасникам конференції плідної та продуктивної роботи.

На урочистому відкритті конференції до учасників заходу звернулася декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна МАХОМЕТА, яка зазначила, що у цей нелегкий час важливо зустрічатись з однодумцями та колегами, які надихають на нові звершення, відкривають нові горизонти у науковому просторі, мотивують працювати та відбудовувати нашу державу, освіту, науку.

Надзвичайно цікавими були доповіді учасників конференції, які викликали інтерес у слухачів та жваве обговорення:

  • «Цифрові технології для спільної роботи наукового керівника та аспіранта», доповідач: ВАКАЛЮК Т.А. – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри інженерії програмного забезпечення Державного університету «Житомирська політехніка».

  • «Аналіз технологій візуалізації освітнього контенту та їх використання в освітньому процесі, доповідач: ТКАЧУК Г.В. – доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Розробка музичної скриньки», МИХАЙЛИШИН М.І. та СУРОВЕЦЬ Ю.М. – здобувачі ІІІ курсу ОС «бакалавр» фізико-математичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

  • «Використання сервісів для генерації зображень на базі штучного інтелекту», доповідач: ЯМКОВЕНКО В.О. – здобувач ІV курсу ОС «бакалавр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Використання імплементацій ШІ в освіті», доповідач: ШУЛЯК А.С. – доктор філософії, старший викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Створення карт знань за допомогою штучного інтелекту», доповідач: КЛИМЧУК С.С. – здобувач ІІ курсу ОС «бакалавр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Використання Quizizz в освітній діяльності», доповідач: ТІТОВА Л.О. – викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Добір онлайн-сервісів для генерації тестів за допомогою штучного інтелекту», доповідач: МЕДВЕДЄВА М.О. – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Особливості використання онлайн-сервісу Coolors для підтримки інклюзивного навчання», доповідач: КРИВОРУЧКО І.І. – викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Методика використання комп’ютерної програми «The Game of Life» у викладанні природничих дисциплін», доповідач: МАКСЮТА Д.І. – здобувач ІІ курсу ОС «магістр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Вплив ІКТ на розвиток критичного мислення», доповідач: СЕМЕНЮК О.О. – здобувач ІІ курсу ОС «бакалавр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Онлайн-курси для вивчення мови програмування Python», доповідач: КОВТАНЮК М.С. – викладач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Рекомендації щодо проведення онлайн-уроків інформатики для учнів старших класів», доповідач: ГУНІНА Н.В. – здобувачка І курсу ОС «магістр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Використання інтерактивних онлайн-платформ для розвитку патріотичного виховання на уроках математики», доповідач: ПОЛІЩУК І.В. – здобувачка ІV курсу ОС «бакалавр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Роль 3D-графіки у сучасному освітньому просторі», доповідач: ОСТАПЕНКО О.В. – здобувач І курсу ОС «магістр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Використання штучного інтелекту від MagicSchool.ai в професійній діяльності вчителя», доповідач: СТЕПАНОВ М.В. – здобувач І курсу ОС «бакалавр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

  • «Інновації в інформаційних технологіях на уроках математики НУШ», доповідач: ПОТЕЛЕЩЕНКО Д.В. – здобувачка І курсу ОС «магістр» факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

На завершення конференції завідувач кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій, кандидат педагогічних наук, доцент Марія МЕДВЕДЄВА висловила подяку всім, хто доєднався до презентацій своїх досліджень та до дискусій, а також побажала учасникам не зупинятися на досягнутому і продовжувати свої наукові розвідки.

Дякуємо учасникам та їх науковим керівникам за змістовні доповіді, бажаємо міцного здоров’я та високих здобутків в науковій діяльності. Перемоги та миру!

 

Сертифікати учасників конференції можна завантажити за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1FKJc_-pBwDuf3E276mOmp8MTy257MxJ4  

 

 

Ви тут: Головна Новини та події ВІДБУЛАСЯ ХV ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ДЛЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ ТА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ «СІТОН»