Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Використання сучасних інструментів для підвищення рівня цифрової компетентності педагога НУШ

19 квітня 2024 року на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини центром професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти та гуманітарної політики Уманської міської ради спільно з науковцями факультету математики, фізики та інформатики проведено семінар – практикум для вчителів фізики з проблеми «Використання сучасних інструментів для підвищення рівня цифрової компетентності педагога НУШ».

З вітальним словом перед присутніми виступили заступник декана факультету фізики, математики та інформатики Ірина Тягай  і консультант ЦПРПП Тетяна Плющ.

З доповіддю на тему «Сучасні цифрові інструменти в роботі вчителя фізики НУШ» перед учасниками семінару виступив доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри фізики та інтерактивних технологій навчання природничих наук УДПУ  імені Павла Тичини Сергій  Терещук.

 Досвідом роботи, щодо використання цифрових інструментів в освітній діяльності вчителя фізики НУШ» поділилась Галина Макарук, учитель фізики  Уманської гімназії № 10.

В рамках семінару було проведено практичний кейс, щодо демонстрації дослідження роботи вітрогенератора за допомогою цифрової лабораторії Ейштейн  вчителем фізики Уманського ліцею № 3 Оленою Шелепко.

Майстер-класи щодо використання програмного забезпечення для створення електронних навчальних посібників з фізики і використання інструментарію платформи Go-LAB для організації дослідницько-орієнтованого навчання учнів НУШ старшим викладачем кафедри фізики та ІТНПН Сергієм Декарчуком і кандидатом фізико-математичних наук, доцентом Юлією Решітник.    

Підсумок семінару було проведено у формі обговорення і дискусій, під час якої учасники семінару ділилися враженнями, обмінювалися думками та окреслили шляхи впровадження в практику напрацювань науковців і вчителів.

 

Ви тут: Головна Новини та події Використання сучасних інструментів для підвищення рівня цифрової компетентності педагога НУШ