Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВІДБУВСЯ АСТРОНОМІЧНИЙ БРЕЙН-РИНГ

До Міжнародного дня астрономії на факультеті фізики, математики та інформатики відбувся астрономічний брейн-ринг. Перед початком змагань, з вітальним словом, до студентів звернувся доктор педагогічних наук, професор, завідувач освітньо-просвітницького центру “Людина і Всесвіт” Ігор ТКАЧЕНКО. Він зазначив, що таку подію відзначають два рази в рік. Весняний День астрономії зазвичай відзначається в суботу – в період з середини квітня до середини травня, поблизу або перед 1-ю чвертю Місяця. Осінній День астрономії відзначається в період з середини вересня до середини жовтня. А також розповів історичні факти про цю подію.

До заходу доєдналися здобувачі освіти Комунального закладу освіти “Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т. Г. Шевченка”.

У змаганні взяли участь 10 студентів, які розділилися на дві команди по п’ять осіб. Після чого кожна команда вигадала собі назву: “Венеріанці” та “Комети”.  Астрономічний брейн-ринг складався з чотирьох етапів, на кожному з яких були завдання різного типу на астрономічну тематику. Для об’єктивного оцінювання на заході було присутнє журі у такому складі: викладач Комунального закладу освіти “Уманський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж ім. Т. Г. Шевченка” Наталія ДЕКАРЧУК, викладачі кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій УДПУ імені Павла Тичини Максим КОВТАНЮК та Любов ТІТОВА.

У розумовому двобої з невеликим відривом перемогла команда “Венеріанці”. По завершенню брейн-рингу команди були нагороджені дипломами. Учасники та всі присутні отримали масу задоволення та незабутні враження.

 

Ви тут: Головна Новини та події ВІДБУВСЯ АСТРОНОМІЧНИЙ БРЕЙН-РИНГ