Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Підсумки конференції ІНМВ-24

18 квітня 2024 року на факультеті фізики, математики та інформатики відбулася 10-а ювілейна Всеукраїнська студентська науково-практична конференція ІСТОРІЯ НАУКИ – МАЙБУТНЬОМУ ВЧИТЕЛЕВІ ' 2024 «СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК НАУКИ НА ТЕРЕНАХ НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ». Співорганізаторами конференції виступили такі заклади: Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Полтавський національний педагогічний університет імені Володимира Короленка та Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського. Захід проходив у змішаному форматі. 

Із вступним словом до учасників конференції звернулась декан факультету фізики, математики та інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна МАХОМЕТА, яка привітала учасників конференції та акцентувала увагу на актуальності досліджень у галузі історії наук.

З вітальними словами до учасників конференції звернулися проректор з наукової роботи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Тетяна ГОДОВАНЮК та заступник декана з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор кафедри інформатики та ІКТ Галина ТКАЧУК, які побажали учасникам плідної і продуктивної роботи, цікавих доповідей та швидкої і беззаперечної перемоги, а також наголосили на важливості вивчення історії науки. 

Конференцію модерувала завідувач кафедри вищої математики та методики навчання математики, кандидат фізико-математичних наук Тетяна ПОЛІЩУК, яка ознайомила учасників із програмою та правилами проведення конференції.

Дана конференція є майданчиком для висвітлення знань про історію наук, еволюцію наукових підходів, обміну ідеями та поглядами на роль історії науки на формування майбутніх учителів. Конференція 2024 року стала місцем обговорення процесу становлення та розвитку науки на теренах нашої незалежної України. 

Робота конференції відбувалася за чотирма секціями  в рамках тематичних напрямів:

1. Базовий курс фізики, інтегрований з астрономією, як відображення освітніх трендів перших кроків становлення національної школи України. 

2. Розвиток цифрових технологій для науки та освіти в умовах євроінтеграції.

3. Математична наука доби незалежності України.

Представництво конференції налічувало понад 60 учасників із 8  закладів вищої та фахової передвищої освіти України. 

Конференція пройшла інформативно, цікаво та завершилась на позитивній ноті. 

Дякуємо ВСІМ, хто долучився до роботи у такий непростий час!

 

Ви тут: Головна Новини та події Підсумки конференції ІНМВ-24