Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Науково-практичний семінар «Академічна доброчесність: студентські ініціативи»

19-20 березня 2024 року на базі центру новітніх освітніх технологій «USPU ECOSYSTEM» відбувся науково-практичний семінар «Академічна доброчесність: студентські ініціативи».

Модератором заходу виступила доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук, кандидат фізико-математичних наук, доцент Юлія Решітник.

Участь у семінарі взяли науково-педагогічні працівники факультету та здобувачі вищої освіти спеціальностей Середня освіта (Фізика), Середня освіта (Математика), Середня освіта (Інформатика) та Середня освіта (Природничі науки).

Під час вітального виступу до учасників звернулася заступник декана з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Галина Ткачук, яка наголосила на тому, що академічна доброчесність є фундаментальною складовою якісної освіти та ключовим елементом впевненості в наукових дослідженнях та професійній діяльності. Вона також підкреслила важливість ініціатив студентів у цьому процесі, зазначивши, що їхня активна участь сприяє розвитку наукового середовища та формуванню позитивної академічної культури.

Студенти також активно долучилися до обговорення.

Серед доповідей виділяється виступ Семко Богдани, студентки 21 групи ОП «Середня освіта (Фізика. Інформатика)» на тему «Фундаментальні цінності академічної доброчесності» та Білик Каріни, студентки 44 групи ОП «Середня освіта (Природничі науки)» на тему «Академічна недоброчесність та шляхи її подолання».

Досвідом участі в Проєкті AICE «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель – 2024» поділилася Ісько Тетяна, студентка 32 групи ОП «Середня освіта (Математика. Інформатика)».

Олександр Сафронов, студент 33а групи ОП «Середня освіта (Інформатика)» розповів про використання онлайн-інструменту Kahoot для підвищення свідомості про академічну доброчесність, що сприяло активному обговоренню серед учасників. Також Олександр запропонував розібрати ситуації на знання принципів академічної доброчесності в форматі онлайн-вікторини Kahoot.

Завершальною частиною заходу стала спільна розробка та презентація буклетів з дотримання академічної доброчесності на платформі Canva, що свідчить про загальний інтерес учасників до цієї проблеми та їхню готовність активно працювати над її вирішенням.

Віримо, що дотримання засад академічної доброчесності стане важливим елементом розвитку освіти та науки у сучасному світі!

 

Ви тут: Головна Новини та події Науково-практичний семінар «Академічна доброчесність: студентські ініціативи»