Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Міжнародний День Числа «Пі»

14 березня 2024 року викладачами кафедри вищої математики та методики навчання математики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у співпраці з регіональним центром «МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК» було організовано ряд заходів до Міжнародного дня числа «Пі». Дане свято відзначають по всьому світу не тільки математики, а й усі, хто просто полюбляє цей предмет, адже цей день ще носить назву Міжнародний день математики! У цей день на честь числа читають хвалебні промови, говорять про його роль у житті людства, грають в ігри, що починаються на «Пі», вирішують математичні ребуси.

Цей день був насичений різноманітними заходами. Так, ранок для  студентів факультету фізики, математики та інформатики розпочався із вітального слова декана факультету Тетяни МАХОМЕТИ та лекторію «Таємниці числа Пі» під час якого студенти ознайомилися з особливостями цього загадкового та таємничого числа, застосування числа «Пі» при розв’язуванні різних задач та з якими труднощами вчені стикнулися під час дослідження числа «Пі».

Наступним заходом, який був проведений для студентів факультету, був квест «У пошуках числа Пі». Учасникам було поставлено завдання відшукати 14 цифр після коми в числі «Пі», для цього потрібно було відсканувати QR-код, відгадати ребус та знайти підказку, яка вказувала де шукати наступне завдання. Переможцем стала команда «Пізанців», яким вдалося першим виконати завдання.

Масштабним заходом був «Математичний Пі-батл» до якого були запрошені учнів 10-11 класів Уманського ліцею №3 Уманської міської ради. Учасники взяли активну участь у інтелектуальних змаганнях, проявили творчу активність та математичні здібності.

Заключним заходом у святкування Міжнародного дня числа «Пі» став конкурс «Математичних Пі-мемів».

Сподіваємося, що святкування Міжнародного дня числа «Пі» стане традицією, яка продовжиться в майбутньому.

 

Ви тут: Головна Новини та події Міжнародний День Числа «Пі»