Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Фізичні будні - крокуємо по заданому вектору

Другий день тижня фізики розпочався з радіогазети, в якій, ведуча Свіргун Олеся, коротко розповіла про історію створення кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання та відзначила професорсько-викладацький склад кафедри. 


О 14:30 відбувся навчально-методичний семінар «Сучасні проблеми методики викладання фізики та астрономії». Метою семінару було обговорення питань, пов’язаних з перспективами та можливостями використання екологічного виховання, виховання та розвиток національної самосвідомості учнів, компетентнісний підхід у реформуванні вмінь та навичок планування та проведення фізичного експерименту в загальноосвітній школі. Також розглядалися переваги та недоліки використання інноваційних технологій в процесі навчання астрономії у старшій школі.

 

В роботі семінару взяли участь усі викладачі кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання, викладачі кафедри інформатики та ІКТ (Стеценко Н.М., Ткачук Г.В.) та студенти факультету. Студенти п’ятого курсу підготували актуальні і змістовні доповіді, які супроводжувались яскравими презентаціями. Викладачі та присутні студенти задавали запитання та активно обговорювали всі цікаві аспекти представлених доповідей.

 

Паралельно з науково-методичним семінаром відбулась олімпіада з фізики. В олімпіаді взяли участь студенти 1-3 курсів спеціальності «фізика». Задачі виявились не з простих, тому студенти дуже ретельно та виважено поставились до їх розв’язання. 
Результати проведеної роботи студенти чекають з нетерпінням.

Ви тут: Головна Новини та події Фізичні будні - крокуємо по заданому вектору