Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Науково-практичний семінар

18 лютого на кафедрі інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій відбувся науково-практичний семінар «Використання вільного програмного забезпечення в загальноосвітніх навчальних закладах». Співорганізатором даного семінару була кафедра професійної освіти та комп’ютерних технологій технолого-педагогічного факультету. В роботі семінару взяли участь також викладачі гуманітарно-педагогічного коледжу, ВСП Агротехнічний коледж УНУС, вчителі шкіл міста та району.

Мета даного семінару надзвичайно важлива, адже серйозною проблемою сьогодення є недостатнє фінансування освітніх установ. Освітяни змушені шукати рішення, що дасть можливість заощадити при купівлі обладнання, купівля ж ліцензійного програмного забезпечення – особлива проблема.


Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову науково-технічну програму використання в органах державної влади програмного забезпечення з відкритим кодом на 2012-2015 роки.


Основна мета Програми — поступово забезпечити перехід органів державної влади на програмне забезпечення з відкритим кодом, що дозволить скоротити бюджетні витрати на легалізацію та придбання пропрієтарного програмного забезпечення. Бюджетні кошти будуть переспрямовані на підтримку вітчизняних розробників програмного забезпечення. Отже, Програма створюватиме сприятливі умови для залучення інвестицій у розвиток української ІТ-індустрії.

Виступаючі ділились власним досвідом використання програмних засобів з відкритим кодом, методичними порадами, щодо особливостей добору таких засобів, посилаючись на досвід Європейських країн.

Ви тут: Головна Новини та події Науково-практичний семінар