Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Сучасні дистанційні курси перепідготовки викладачів


Використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) це вже норма не лише в процесі підготовки фахівців з ІКТ, але й у підготовці спеціалістів усіх, без винятку, напрямів. Підтвердження цьому ми знаходимо в оновлених державних стандартах, Указі президента України № 344/2013 «Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року», новому «Положенні про дистанційне навчання», затвердженому Наказом Міністерства освіти і науки України від 25 квітня 2013 року № 466, освітніх характеристиках педагогічних працівників та інших урядових документах.

Закономірним етапом розвитку та адаптації освіти до сучасних умов в Уманському державному педагогічному університеті є впровадження дистанційного навчання. З метою реалізації цієї мети та надання освітніх послуг за дистанційною формою навчання ми вже виконали цілу низку завдань, серед яких створення інформаційно-освітього середовища на платформі MOODLE. Проте вимога МОН щодо забезпеченості закладу освіти педагогічними, науково-педагогічними працівниками, методистами, які підвищували кваліфікацію з питань організації та використання технологій дистанційного навчання не менше одного разу за останні п’ять років і мають відповідний документ про підвищення кваліфікації, на сьогодні ще не виконана.

У зв’язку з цим, наш університет звернувся з проханням до Університету менеджменту освіти НАПН України щодо організації і проведення 6-місячних курсів підвищення кваліфікації за категорією «викладачі-тьютори (організатори) дистанційного навчання ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації на базі нашого університету.


Сьогодні ми розпочали навчання наших 126 викладачів, які виявили бажання підвищити свою кваліфікацію в цій сфері.


Заняття будуть очно-заочні і проводитимуться викладачами Університету менеджменту освіти НАПН України: завідувач кафедри  дистанційної освіти УМО НАПН, кандидат педагогічних наук, доцент  – Ляхоцька Лариса Леонідівна, к. хім. н., доцент кафедри дистанційної освіти Університету менеджменту освіти НАПН України –  Бессарабов Володимир Іванович, к. фіз.-мат. н., доцент кафедри дистанційної освіти Університету менеджменту освіти НАПН України – Лапшин Андрій Львович (на першому етапі вони працюватимуть дистанційно).  Очні заняття проводитимуть старші викладачі кафедри дистанційної освіти Інституту відкритої освіти УМО НАПН України Антощук Світлана Володимирівна та Калачова Людмила Володимирівна.

Ви тут: Головна Новини та події Сучасні дистанційні курси перепідготовки викладачів