Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВІДБУВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «БЕЗБАР‛ЄРНІСТЬ В ОСВІТІ: ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

19 січня 2022 року на базі факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар «Безбар‛єрність в освіті: практичні аспекти та перспективи».

З вітальним словом до присутніх звернувся перший проектор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, професор Андрій ГЕДЗИК, зазначивши, що тематика семінару є надзвичайно актуальною та зібрала небайдужих і активних людей, які докладають чимало зусиль для розвитку освітньої моделі з підтримки розвитку безбар‛єрності в освіті.

Модераторами даного семінару були Тетяна МАХОМЕТА, декан факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат педагогічних наук, доцент та  Аліна СЕВАСТЮК менеджер зі зв’язків з громадськістю «Хуавей Україна».

На семінарі були представленні доповіді  Дмитра ЗАВГОРОДНЬОГО, генерального директора директорату цифрової трансформації Міністерства освіти і науки України, «Всеукраїнська школа онлайн: практика онлайн-ресурсу та перспективи використання мобільного застосунку Всеукраїнської школи онлайн»; Віктора САЛЬКОВА, керівника експертної групи з питань позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України та Світлани БЕРЕЗІНОЇ, доктора економічних наук, професора, експерта з інклюзивного освітнього середовища, «Інклюзивне освітнє середовище»; Аліни СЕВАСТЮК, менеджера зі зв’язків з громадськістю «Хуавей Україна»; Наталії ЛИМОНОВОЇ, засновниці GIOS – Global Innovative Online School, ГО «Цифрове майбутнє освіти», «Тренди в освіті і роль мобільних застосунків для освітніх цілей (огляд Huawei AppGallery)»; Едуарда («ДІЛЯ») ПРИСТУПИ генерального директора, співзасновника та композитор проєкту «Аудіоказки українською» «Мобільний застосунок «Аудіоказки українською»: аудіоказки і музика для цілісного розвитку особистості»; Ганни УСАТЕНКО, керівника соціального підприємства "ДивоГра", психолога, «Альтернативна та додаткова комунікація в цифровому форматі як інструмент співпраці учасників педагогічного процесу в інклюзії». Ярослава ШВИДКОГО,  MA (Master of Arts), голови громадської організації «Діджитал Черкаси» (м. Черкаси), «Соціальне партнерство: досвід ГО «Діджитал Черкаси» з просування цифрових інструментів»; Оксани КРИВОНОГОВОЇ, кандидата психологічних наук, доцента, голови громадської організації «Одеська обласна організація медико-психологічно-педагогічної допомоги» «Здорове суспільство» (м. Одеса), «АДК - це не лише слова»; Дар’ії ПУЛЯЄВОЇ, спеціаліста з прикладного аналізу поведінки, логопед ГО «ДОМ» (м. Харків), «Практичне використання  застосунку Digital Inclusion у роботі з особами, які мають порушення мовлення та комунікації»; Оксани ГНАТЮК, кандидата педагогічних наук, доцента, доцента кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини; Валентини ПІСНЯК, викладача кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі факультету початкової освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, дитячого арт-терапевта, «Можливості використання мобільних застосунків у роботі з учнями з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання»; Людмили МІРОНЕЦЬ, кандидата педагогічних наук, доцента, декана природничо-географічного факультету Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка; Алли СТЕПАНЮК, доктора педагогічних наук, професора,  професора кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка,  «Використання мобільних застосунків при формуванні біологічних понять у школярів на засадах інтеграції».

У зв’язку із великою кількістю бажаючих узяти участь у роботі семінару (понад 1200 учасників) з усіх областей України, трансляція заходу відбувалася на каналі в YouTube Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини: https://www.youtube.com/watch?v=WOd7I6puNaQ&t=2461s. Всі бажаючі змогли дивитися семінар наживо та задавати питання в чаті протягом семінару.

Дякуємо всім, хто брав участь в організації й роботі семінару, а також сподіваємося, що проведення таких цікавих і, в першу чергу, корисних зустрічей у подальшому залишиться доброю традицією!

 

Ви тут: Головна Новини та події ВІДБУВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «БЕЗБАР‛ЄРНІСТЬ В ОСВІТІ: ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»