Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ФАКУЛЬТЕТУ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ У ПРЕЗЕНТАЦІЇ ПЕРШИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ПІЛОТНОГО ПРОЄКТУ «ЦИФРОВА ІНКЛЮЗІЯ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ»

У грудні 2021 року в Черкасах представники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, а саме кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету фізики, математики та інформатики Тетяна Махомета та кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри фізики та інтегративнх технологій природничих наук Оксана Гнатюк, взяли участь  у презентації перших результатів пілотного проєкту «Цифрова інклюзія в Черкаській області», який проводиться компанією «Хуавей Україна» як соціальний проєкт спільно з Мінцифрою, Черкаською ОДА, ГО «Діджитал Черкаси» та «Черкаським навчально-реабілітаційним центром “Країна добра”».

На події, яка відбулася у форматі телемосту 22 грудня 2021 року в комунальному закладі «Черкаський навчально-реабілітаційний центр “Країна добра”» Черкаської обласної ради, було представлено результати апробації першого україномовного мобільного застосунку Digital Inclusion для комунікації, соціалізації, розвитку мовлення та творчого мислення. Під час події заступник голови Черкаської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Сергій Свєрчков наголосив, що важливо єднати зусилля для створення безбар’єрного простору: «Застосунок Digital Inclusion, який створено з допомогою “Хуавей Україна”, дійсно руйнує комунікаційні бар’єри. Його можна застосовувати в освіті, що вже випробувано в “Країні добра”. Дітки з розладами мовлення, вивчаючи слова разом із батьками та вчителями, запам'ятовуватимуть їх легше та швидше. А завдяки підтримці компанії “Хуавей Україна”, яка подарувала 15 планшетів цьому закладу, робитимуть це ще й комфортніше. Водночас можливості застосунку значно ширші. Його можна використовувати й у медичній сфері. Приміром, люди, які тимчасово втратили здатність мовлення, можуть у додатку складати речення та озвучувати свої потреби. Гадаю, що разом із командою однодумців з “Хуавей Україна”, “Країна добра”, ГО “Діджитал Черкаси”, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини ми й надалі продовжимо сприяти поширенню застосунку Digital Inclusion для створення безбар’єрного простору».

Для проведення пілотного проєкту на Черкащині було передано 15 планшетів Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини, щоб освітяни нашого закладу спільно з комунальним закладом «Черкаський навчально-реабілітаційний центр “Країна добра”» створити рекомендації щодо використання двох мобільних застосунків Digital Inclusion (www.dimobi.org.ua) та «Аудіоказки Українською» (https://audiokazky.in.ua/download/). У події взяв участь генеральний директор, співзасновник та композитор проєкту «Аудіоказки Українською» Едуард «ДІЛЯ» Приступа.

Під час телемосту Едуард «ДІЛЯ» Приступа провів майстер-клас «Аудіоказки і музика для розвитку особистості» для освітян центру «Країна добра» та оголосив про надання безстрокового доступу до мобільного додатку «Аудіоказки Українською» на планшетах, які було передано як доброчинну пожертву за сприяння компанії «Хуавей Україна» комунальному закладу «Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра» та Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини.

Про подію на сайті Мінцифри - https://cutt.ly/EUWxLnR

 

Ви тут: Головна Новини та події УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ФАКУЛЬТЕТУ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ У ПРЕЗЕНТАЦІЇ ПЕРШИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ПІЛОТНОГО ПРОЄКТУ «ЦИФРОВА ІНКЛЮЗІЯ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ»