Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

5 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРА

Волонтерство - це розмір твоєї душі,

це відчуття, коли віддаєш щось своє,

 власне і радий поділитися тим…

 

 Волонтери – це люди з добрими і чуйними серцями, які не проходять повз чужу біду, люди, які роблять свій внесок у захист України. Особливо важко переоцінити роль волонтерської діяльності в умовах, коли на нашу землю прийшла війна. 

Щороку, 5 грудня, в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтера, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй в 1985 році.

Заступником декана з виховної роботи Інною Криворучко для здобувачів факультету фізики, математики та інформатики було проведено виховний захід «Українські волонтери, відважні й дивовижні», де вона ознайомила із поняттям «волонтер» та «волонтерство», законом України «Про волонтерську діяльність в Україні», а саме акцентувала увагу на принципах та основних напрямах волонтерської діяльності. Також Інна Ігорівна провела тест на доброту, щоб кожен здобувач зміг оцінити свій рівень доброти.

Куратором Людмилою Благодир було проведено виховний захід  на тему «Герої серед нас» для здобувачів ІІІ курсу ОПП Середня освіта (Математика).

 В ході зустрічі Дар’я Потелещенко та Наталя Поперечна продемонстрували підготовлені презентації, в яких висвітлили геройські вчинки сучасних волонтерів. Всі присутні зустрічі взяли активну участь у доповнені доповідей власними прикладами, розповіли про волонтерів, яких вони знають та їх важливу діяльність. Відзначили, що досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій.

Завдяки праці волонтерів зла  в світі стає менше, хворі, самотні, незахищені люди отримують опіку і тепло добрих сердець.

Дорогі волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, за сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно допомогти; за ваші палкі серця, що зігрівають людські душі.

Бажаємо оптимізму, здоров’я, невичерпної енергії та миру.

 

Ви тут: Головна Новини та події 5 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРА