Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВИХОВНИЙ ЗАХІД "ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ: ПРОТИДІЯ" З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ

Згідно із планом проведення заходів на факультеті фізики, математики та інформатики щодо проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» 1 грудня 2021 року кандидатом педагогічних наук, старшим викладачем кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Катериною Ільніцькою у дистанційному режимі був проведений виховний захід з елементами тренінгу на тему "Торгівля людьми: протидія".

Мета заходу: ознайомити здобувачів освіти з проблемою торгівлі людьми, наголосити на її гостроті та вказати шляхи її подолання, а також сформувати у студентів критичне мислення. Елементи тренінгу дозволили підвищити рівень зацікавленості студентів даною проблематикою та посилити поінформованість і усвідомлення ними гостроти проблеми.

Під час проведення заходу доповідач ознайомила з найважливішими аспектами проблеми торгівлі людьми, продемонструвавши презентацію на задану тему.

Після цього, з використанням методики «мозкового штурму», запросила учасників зустрічі до активної дискусії на тему презентації.

В межах заходу студенти взяли активну участь у грі-тренінгу, яка складалася з наступних вправ:

1) вправа «Знайомство», під час якої студенти знайомились та називали країну, в якій би бажали певний час попрацювати;

2) вправа «Вгадай хто це: торговець чи жертва?», яка мала за мету показати присутнім, що за зовнішністю не можливо судити про приналежність людини до торгівлі людьми.

Здобувачі освіти  взяли активну участь в обговореннях та грі-тренінгу, а також висловили власні думки щодо поліпшення ситуації, що склалася у багатьох країнах світу, продемонструвавши, таким чином, не лише глибоку зацікавленість проблемою тренінгу, а і рівень свого критичного мислення.

Наприкінці виховного заходу Катерина Ільніцька підвела підсумки та побажала ніколи не потрапляти в ситуації, які були розглянуті в межах проведеного заходу.

 

Ви тут: Головна Новини та події ВИХОВНИЙ ЗАХІД "ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ: ПРОТИДІЯ" З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ