Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

09 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Щороку 09 листопада відзначається свято розвитку державної мови – День української писемності та мови.

Дата припадає на важливе православне свято – день вшанування пам’яті Нестора Літописця. Нестор Літописець був послідовником слов’янських творців писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що з його творчості почалася писемна українська мова. Нестор – автор «Повісті минулих літ», цінного надбання нашої культури.

Традиційно у цей день проводять загальнонаціональний диктант. Ця подія об’єднала тисячі українців з усього світу. Автором тексту та читцем цьогорічного радіодиктанту став відомий український письменник Юрій Андрухович.

Викладачі факультету фізики, математики та інформатики: Марія Медведєва, Інна Криворучко, Любов Тітова, Яна Папакіна, викладач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Надія Стеценко, лаборант Анастасія Печенюк разом із здобувачами освіти: Наталією Поперечною, Дар’єю Потелещенко, Роксоланою Безпалько, Інною Скидан, Каріною Білик, Євгенією Іванченко, Анастасією Медведєвою, Юлією Зінченко взяли активну участь у флешмобі та перевірили свої знання з української мови.

На думку здобувачів, справжній вчитель, який би предмет не викладав, повинен досконало володіти словом рідного мовлення та гордо нести рідне слово та рідну культуру, адже як писав Олесь Гончар: «Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її».

 

 

Ви тут: Головна Новини та події 09 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ