Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

перше засідання Студентського наукового товариства

14 вересня 2021 року проведено перше засідання Студентського наукового товариства (СНТ), до складу якого увійшли 20 студентів-представників усіх спеціальностей факультету фізики, математики та інформатики.

Основна мета проведення засідання – обговорення організаційних аспектів роботи СНТ, вибір голови та заступника голови СНТ, обговорення плану подальшої роботи.

До наукової спільноти студентства звернулась декан факультету Тетяна Махомета, яка зазначила, що студентська наукова робота є невід’ємним компонентом освітньої програми підготовки фахівця, яка передбачає активне включення талановитої молоді в науково-дослідну роботу кафедр факультету, обмін знаннями та досвідом, дослідження та впровадження інноваційних тенденцій у науці та техніці.

Голова ради молодих науковців Ірина Тягай наголосила на важливості наукової роботи студентів під час вивчення навчальних дисциплін та запросила членів студентського наукового товариства до співпраці з членами ради молодих науковців факультету. Така спільна діяльність дасть змогу не тільки ефективно досліджувати сучасні тенденції в галузі освіти і науки, але й показати, що сучасна молодь дотична до науки і дає позитивні результати.

На засіданні також було обговорено ряд організаційних аспектів роботи СНТ у 2021-2022 н.р. Зокрема, обрано голову СНТ - Дар’ю Потелещенко (3 курс, 32 група) та заступника голови - Діану Волосажир (2 курс, 42б група).

Студенти також висловили свої пропозиції щодо плану роботи СНТ. Пропонувались різні заходи та врешті було затверджено наступний план роботи:

План роботи СНТ

№ з/п

Заходи

Термін виконання

1.

Обговорення організаційних аспектів роботи СНТ ФФМІ

Вересень 2021р.

2.

Конференція ідей на тему: «Міжнародні конференції, семінари, конкурси наукових робіт та олімпіади: досвід та перспективи».

Жовтень 2021 р.

3.

Круглий стіл на тему: «Публікаційна активність студента-науковця та участь у наукових заходах різного рівня»

Листопад 2021 р.

4.

Семінар на тему: «Про діяльність наукових гуртків та проблемних груп на факультеті: результати та перспективи»

Грудень 2021 р.

5.

Інтелектуальна гра «Ерудит»

Лютий 2022 р.

6.

Круглий стіл на тему: «Інклюзивна компетентність як один із складників професійної компетентності учителя»

Березень 2022 р.

7.

Організація та проведення I етапу конкурсу «Кращий студент-науковець ФФМІ»

Квітень 2022 р.

8.

Звіт про діяльність СНТ ФФМІ 2021-2022 н.р.

Травень 2022 р.

 

Ви тут: Головна Новини та події перше засідання Студентського наукового товариства