Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Тиждень математики

  Богом дана ця наука
Нам як дар безцінний,
Як несхитна запорука,
Що розум нетлінний.
Пісня про математику
(Слова Д. Онищука, музика О. Гавелі)


Математика сьогодні, як ніколи раніше, відіграє надзвичайно важливу роль у природничо-наукових, технічних і гуманітарних дослідженнях. Для більшості галузей знань вона стала не лише інструментом кількісних розрахунків, а й методом точних умовиводів, засобом чіткого визначення понять і постановки проблем. Без сучасної математики з її довершеним логічним і обчислювальним апаратом неможливим був би прогрес у найрізноманітніших сферах людської діяльності.

 

На фізико-математичному факультеті протягом 25-29 листопада проведено Тиждень математики, який розпочався з конкурсу стіннівок та олімпіади з математики.

Переважна більшість завдань на олімпіаді була зорієнтована не стільки на перевірку набутих знань під час вивчення математичних дисциплін, а більше на прояв оригінальності та нестандартного мислення.

Вже стало традиційним проведення брейн-рингу. Змагання відбулося між командами І та ІІ і ІІІ та IVкурсів, до фіналу пройшла команда I та IV курсів. В результаті змагань команда четвертого курсу стала переможцем.

Для вболівальників була запропонована інтелектуальна гра «Ой, не можу» у якій взяли участь 8 учасників. Переможцем стала Паламаренко Людмила− студентка четвертого курсу.

Далі, збірна команда студентів першого та четвертого курсів зіграли у шоу-вікторині «Що? Де? Коли?» з командою викладачів кафедри вищої математики. В результаті гри збірна студентів-математиків отримала перемогу з рахунком 6:5.

Апогеєм тижня математики став виховний захід «Життя на фізико-математичному факультеті». Студенти зробили спробу уявити математику в особливому, романтичному піднесеному дусі, її своєрідну душу, що злилася з трепетними образами тих, хто нею жив, а також продемонстрували цікаві факти навчання математикою.

Заключним та найприємнішим етапом проведення тижня математики була святкова лінійка, на якій всі активні учасники та переможці заходів нагороджувались почесними грамотами та солодкими призами.

Більш детальний фоторепортаж можна проглянути тут...

Ви тут: Головна Новини та події Тиждень математики