Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Дистанційні заняття: ефективно та просто

Під час карантину, оголошеного для запобігання поширенню COVID-19, освітній процес на факультеті фізики, математики і інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини не припиняється, а продовжується у дистанційному режимі.

Лекційні заняття, відповідно до розкладу, за допомогою платформ Moodle, та інструментів для спільної роботи G-Suite проводить старший викладач кафедри інформатики і ІКТ Віра Колмакова. Під час вивчення предмету «Архітектура комп’ютера та конфігурація комп’ютерних систем» студенти набувають професійних навичок та вмінь, але не менш значним є набуття вміння комунікувати під час онлайн-навчання.

Успішно проходять лекції з «Методики навчання інформатики», де старший викладач кафедри інформатики і ІКТ Леся Паршукова в режимі відео-конференцій ознайомлює студентів із сучасними тенденціями в навчанні, розкриває сутність складових частин і засобів сучасної методики як науки, формує у студентів теоретичну базу знань з інформатики.

Під час викладання предмету «Педагогічне прикладне програмне забезпечення», доцент кафедри інформатики і ІКТ Тетяна Бондаренко, окрім відеоконференцій, онлайн-зустрічей та мобільної спільної роботи застосовує сервіс TwoSeven.

Додаток синхронізує трансляцію викладача з відеопотоком студентів та дозволяє спільно переглядати освітні відеоролики. А також, в процесі перегляду, можна поспілкуватися, обговорити проблемні ситуації, які дозволяють наблизити учасника дискусії до пошуку наукової істини, тим самим перетворюючи студента із пасивного реципієнта знань на активного учасника процесу освітнього пізнання.

Нагадаємо: у зв’язку з епідеміологічною ситуацією, яка склалась у всьому світі, оператори освітніх платформ у мережі Інтернет створюють інструменти, щоб допомогти педагогам налагодити ефективний процес навчання за допомогою дистанційних технологій. Більшість з них є безкоштовними для закладів вищої освіти та педагогів.

Насамперед, при виборі освітньої платформи Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини надає перевагу тим засобам, якими володіє (Moodle) або має право на безкоштовне використання (G-Suite, Office 365).

Ці платформи дозволяють викладачам організувати ефективну академічну комунікацію, простежити рівень онлайн-активності студентів та забезпечити зворотній зв’язок між суб’єктами освітнього процесу.

 

Ви тут: Головна Новини та події Дистанційні заняття: ефективно та просто