Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

 

 

 Ми стали нацією і не можемо вже думати і прагнути інакше, ніж думає і чинить державна нація.

Ю. Вассиян

Сьогодні українці проходять історичне випробування на шляху до свободи, ведуть справжню боротьбу за суверенітет України, за територіальну цілісність України, за незалежність.

Витоки української держави сягають часів Київської Русі, яка утворилася у ІХ столітті і після розпаду якої український народ завжди боровся за незалежність своєї країни та мав власне бачення щодо відродження незалежної соборної держави.

Прагнення здобуття незалежності, які не згасали ні на мить, призвели у 1991 році до проголошення незалежності України. Так, 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР прийняла історичний документ – Акт проголошення незалежності України. У цей день стало доброю традицією для освітянської спільноти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини брати участь в урочистих заходах з нагоди святкування Дня незалежності, зокрема, у церемонії вшанування пам’яті полеглих захисників України.

Не стало виключенням і святкування 29-ої річниці проголошення незалежності. Представники факультету фізики, математики та інформатики, декан факультету Тетяна Махомета, завідувач кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяна Поліщук, професор кафедри вищої математики та методики навчання математики Тетяна Годованюк, доцент кафедри к вищої математики та методики навчання математики Ірина Тягай, завідувач кафедри інформатики і ІКТ Марія Медведєва, доцент кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Марина Декарчук узяли участь в урочистостях покладання квітів до Обеліску Слави та до пам’ятного знаку загиблим в зоні АТО, з викарбуваними іменами  загиблих уродженців Умані та району.

 

 

Ви тут: Головна Новини та події З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ