Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВИРОБНИЧА (ПЕДАГОГІЧНА) ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

Практична підготовка студентів є обов'язковим компонентом освітньо-професійної програми для здобуття кваліфікаційного рівня і має на меті набуття ними професійних навичок та вмінь.

В умовах карантину проходження виробничої (педагогічної) відбувається в дистанційному режимі. В спілкуванні по телефону чи під час онлайн-зустрічей студенти виконують одне із завдань практики: вивчають досвід роботи вчителів, які працюють в умовах дистанційного навчання. А іноді з дозволу вчителів і самі готують та проводять онлайн-уроки.

Так, наприклад, 7 травня 2020 року на базі Уманської ЗОШ І-ІІІ ступенів №8 студентами 42і та 42б груп був підготовлений та проведений у 6 класі онлайн-урок з математики на тему: «Дії над раціональними числами». Присутніми на уроці були вчитель математики Наталія Шумакова та керівники практикою студентів Дарія Возносименко і Людмила Благодир.

Студенти пропонували інтерактивні завдання в ігровій формі, що сприяли формуванню пізнавального інтересу  в учнів, розроблені  в онлайн-сервісі LearningApps.org В ході заняття панував здоровий дух змагання, учні активно працювали, знаходили відповіді на питання, виконували завдання і перемагали.

Дякуємо адміністрації школи та вчителю математики за надану можливість студентам відчути особливість навчання учнів дистанційно, набутий, хоч і незначний, особистий досвід.

Бажаємо нашим студентам-практикантам професійного зросту та задоволення від обраної професії!

 

Ви тут: Головна Новини та події ВИРОБНИЧА (ПЕДАГОГІЧНА) ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ