Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Відбулося online засідання вченої ради факультету

Під головуванням декана факультету фізики, математики та інформатики, доцента Тетяни Махомети 26 березня 2020 року  відбулося онлайн засідання вченої ради факультету. На засіданні розглянули важливі питання. Про використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у підготовці майбутніх вчителів інформатики доповіла завідувач кафедри інформатики і ІКТ, доцент Марія Медведєва. Доповідач представила найпопулярніші серед викладачів кафедри інформаційно-комунікаційних технологій, які використовуються при викладання інформатичних дисциплін. Впровадження таких технологій в освітній процес посилює мотиваційну складову пізнавальної діяльності здобувачів вищої освіти, дозволяє отримувати нові знання, критично переосмислювати накопичену раніше інформацію, що сприяє формуванню професійних компетентностей.

Завідувачі кафедр факультету доповіли про ефективність роботи науково-методичних семінарів кафедр та шляхи їх покращення. Звернули увагу на те, що проведення науково-методичних семінарів є одним із шляхів удосконалення науково-методичної роботи, яка є важливим компонентом діяльності викладачів факультету. Тематика науково-методичних семінарів базується на досягненнях педагогічної науки і передового педагогічного досвіду, що забезпечує зростання рівня кваліфікації, майстерності викладачів, підвищення творчого потенціалу всього колективу факультету. На думку доповідачів, шляхами покращення роботи семінарів є: ширше залучення вчителів-практиків, викладачів, здобувачів вищої освіти до їх роботи; спільне планування роботи семінарів з методичними об’єднаннями вчителів; проведення опитування, щодо актуальності тематики засідань, серед учасників для більш ефективного планування їх роботи тощо.

Про систему оцінювання навчальних досягнень студентів з дисциплін кафедри вищої математики та методики навчання математики доповіла завідувач кафедри Тетяна Поліщук.  Доповідач коротко ознайомила із основними формами і методами оцінювання навчальних досягнень студентів під час вивчення математичних дисциплін.  Членів вченої ради було ознайомлено із сучасними інноваційними формами оцінювання, прикладами яких є використання програм Mentimeter, Kahoot!, Google Формами тощо.

На засіданні заслухано також питання про взаємовідвідування занять викладачів факультету. Заступник декана з навчальної роботи, доцент Ірина Тягай зазначила про те, що відкрите заняття – одна з форм педагогічного контролю, метою проведення якого є виявлення рівня професійної та педагогічної майстерності викладача, поширення передового досвіду використання новітніх технологій навчання з розробкою рекомендацій щодо їх впровадження у навчальний процес. Відкриті заняття на кожній кафедрі проводяться відповідно до графіку, затверджених на засіданнях кафедр.

Крім того, слухалось питання про переведення здобувача освіти з контрактної форми навчання на державну.  З  даного питання виступили декан факультету Тетяна Махомета та куратор 43а академічної групи Віра Колмакова. Члени вченої ради ухвалили рішення порушити клопотання перед Вченою радою університету  про переведення з контрактної форми навчання на державну Обжелянської Анастасії Вікторівни.

Засобом проведення онлайн-наради була хмарна платформа Google Classroom. Для відео та аудіо зв’язку використовували додаток Google Hangouts Meet, який дозволяє в режимі онлайн проводити заняття, семінари, наради, конференції тощо. Завдяки даній платформі усі учасники мали змогу бачити одне одного та вільно висловлюватись. Підключення відбувалось через домен udpu.edu.ua. Варто зазначити, що додаток Google Hangouts Meet також використовується викладачами факультету для проведення онлайн-занять із студентами під час організації дистанційної форми навчання в період карантину. Дякуємо професору кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих дисциплін  Сергію Терещуку та завідувачу кафедри інформатики і ІКТ Марії Медведєвій за технічний супровід засідання.

 

Ви тут: Головна Новини та події Відбулося online засідання вченої ради факультету