Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Державна практика

Професійне становлення студентів, як майбутніх учителів неможливе без педагогічної практики. Саме вона забезпечує поєднання теоретичної та практичної підготовки майбутніх вчителів, а її результати слугують показником готовності студентів до професійної діяльності.
Студенти 5 курсу факультету фізики, математики та інформатики  проходили виробничу педагогічну практику терміном з 2 листопада по 11 грудня.

 

Виконуючи завдання практики, студенти можуть у повній мірі відчути себе учителями фізики та інформатики, а також набути навичок роботи класного керівника .

Своїми враженнями щодо проходження практики ділиться студентка 52 групи Оніщук Світлана:  «Щоразу, йдучи на педагогічну практику, ми відчуваємо певний страх. Але при знайомстві з педагогічним колективом школи  та учнями класу все поступово проходить. В цьому році я мала можливість пройти педагогічну практику в Уманській загальноосвітній школі № 9. Тут нас зустріли директор школи Тенц Ірина Іванівна та педагогічний колектив школи, які сприйняли нас як своїх колег. Упродовж усієї практики учителі допомагали нам у підготовці до уроків, виховних заходів, давали настанови і поради. Гарно прийняли нас і учні 11 класу. В перші дні, були побоювання стосовно як вони нас сприймуть, адже вони тільки на кілька років молодші за нас та побоювання виявилися марними. Особливу вдячність за допомогу у підготовці до уроків з фізики та інформатики хочеться висловити  учителю фізики Орлик Оксані Іванівні, Рябій Яні В’ячеславівні, учителю інформатики та методистам університету. Завдяки їх допомозі проводити уроки було цікаво і легко».

 - А, я вражений тією атмосферою, що була під час проведення виховної години в 11 класі на тему: «Шкідливі звички». – Ділиться своїми враженнями  Підгорний Олександр.  – Думаю, що нам вдалося донести потрібну інформації до учнів. Хочу подякувати Латуринській Наталії Йосипівні, яка допомогла нам у підготовці цієї виховної години.

Хотілося б від студентів всього 5 курсу виразити щиру подяку всім директорам та вчителям шкіл міста Умані, які так щиро і доброзичливо прийняли  наших студентів до своєї педагогічної родини.