Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Масляна на ФФМІ

Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. 

В 2020 році Масляна почалася у понеділок, 24 лютого і триватиме до неділі, 1 березня. Цей тиждень символізує зустріч зими з весною, а кожен день Масляної має свої традиції і заборони. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями, що символізували Сонце та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.

Факультет фізики, математики та інформатики поринув у атмосферу свята, завдяки конкурсній програмі, яку підготували студенти 12 групи: Дар'я Потелещенко, Наталія Поперечна та їх незамінний помічник – Ярослав Білецький. Ще з початку дня на факультеті з усіх аудиторій доносились аромати різних млинців, які стали головним атрибутом свята, а вже згодом на всіх чекали веселі конкурси та частування.

 

Ви тут: Головна Новини та події Масляна на ФФМІ