Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ІКТ в освіті - підвищення кваліфікації учителів

Впродовж жовтня-листопада 2019 року на базі факультету фізики, математики та інформатики, а саме кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій проходили курси підвищення кваліфікації учителів за напрямом використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті. В межах курсів здійснено навчання учителів різних кваліфікацій (початкових класів. інформатики, математики, фізики, біології, географії, природознавства, історії та правознавства, іноземної мови, зарубіжної літератури, української мови та літератури, фізичної культури, музичного мистецтва, трудового навчання), які працюють в школах міста Умані та району.

Заняття проводила доктор педагогічних наук, доцент кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій Ткачук Галина Володимирівна, яка в межах дисципліни «ІКТ в освіті» ознайомила учителів з особливостями використання програмного засобу SmartNotebook та інтерактивної дошки.

Учителям було запропоновано створити різноманітні інтерактивні завдання у формі тестів, на класифікацію, на пошук прихованих елементів, на сортування.

Рис.1. Приклад інтерактивного завдання з інформатики


 

Рис.2. Приклад інтерактивного завдання з трудового навчання


 

Рис.3. Приклад інтерактивного завдання з географії


 

Рис.4. Приклад інтерактивного завдання з української літератури

Також було розглянуто використання інтерактивних засобів програми SmartNotebook для організації виховних заходів та відкритих уроків.

Рис.5. Приклад інтерактивного завдання з фізики (використання інтерактивного куба і таймеру)

Сподіваємось, що отриманні знання і уміння стануть у нагоді учителям, а також відкриють для них нові перспективи для самореалізації та творчого розвитку.

 

Ви тут: Головна Новини та події ІКТ в освіті - підвищення кваліфікації учителів