Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Екскурсія «Вікенд на Буковині»

Цими вихідними днями туристичний клуб «Фізмат-travel» організував екскурсію «Вікенд на Буковині». Це чарівний край букових та хвойних лісів, омитий бурхливими водами Черемоша й Прута, не раз оспіваний у піснях. Це край казкової краси гірських і лісових пейзажів, стрімких водоспадів та чудодійного різнобарв’я природного багатства.

Свій екскурсійний маршрут ми організували  таким чином, що нам не довелося тратити багато часу в дорозі, але разом з тим ми мали чудову можливість побачити кращі зразки оборонного і палацово-паркового мистецтва на території Чернівецької Хмельницької областей.

 Перша наша зупинка була в місті Чернівці

Одне із найкрасивіших міст України і Східної Європи, це так званий “український Вавилон”, у якому переплелося багато народів і культур. Перлиною світового рівня й гордістю міста є архітектурний ансамбль Чернівецького університету, колишній комплекс будівель резиденції православних митрополитів Буковини і Далмації (1864–1882), який занесений до світової спадщини ЮНЕСКО. Комплекс будівель є унікальним поєднанням мавританського, візантійського, романського, гуцульського стилів, які зумів гармонійно поєднати геніальний архітектор Й. Главка. Викликають захоплення міська ратуша (1848), театр (1905), до якого веде “Алея зірок” – майстрів мистецтв Буковини. Перехоплює подих т. з. "п’яна" церква (1939), яка не має аналогів на території України. Хто любить море, то його на мандри надихне будинок-корабель (ХІХ ст). Чернівці - порівняно невелике місто і погуляти його звивистими вуличками та помилуватися краєвидами і архітектурою цілком можливо навіть без супроводу гіда. Але ми зробили інакше. Краса озвучена екскурсоводом залишила позитивні враження надовго.

Набравшись вражень, увечері, ми переглянули виставу «Жіноча логіка» в Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. О.Кобилянської.

Наступна зупинка – місто Хотин…     

Перлиною міста є всесвітньовідома Хотинська фортеця - це пам'ятка історії, культури та архітектури XIII-XIX ст. Фортеця являє собою спільну, безцінну спадщину для багатьох народів. ЇЇ стіни не раз ставали свідками багатьох війн, вони бачили перемоги і поразки, піднесення і занепад імперій. Хотинська фортеця здавна привертала увагу дослідників, мандрівників і простих любителів старовини.

Далі на нас чекала Кам’янець - Подільська фортеця…..

Фантастичне місто, яке належить до найгарніших міст світу завдяки мальовничому каньйону річки Смотрич та величезної концентрації архітектурних пам’яток. Кам’янець визнаний одним з чудес України і є третім за кількістю пам’яток в Україні. На Вас чекають: фортеця ХІІІ-ХVІІІ ст., кафедральний костел Петра і Павла (XVI ст.) поруч з яким знаходиться мінарет зі скульптурою Богоматері, найстаріша ратуша в Україні (XV ст.), прогулянка вулицями старого міста, де Ви зможете насолодитися красою, що гармонійно створена природою і людиною. Це місто зачаровує своїм романтичним настроєм, тут легко дихати та мріяти, любити і відчувати кожну мить життя на повну. Місто легенд, дивовижних краєвидів та захопливих історій.

 

Дякуємо Всім хто був з нами.

До нових зустрічей!!!  Клуб «Фізмат-travel»

 

 

Ви тут: Головна Новини та події Екскурсія «Вікенд на Буковині»