Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА НА ФФМІ

День Захисника України став офіційним державним святом зовсім недавно, лише в 2015-му році. Його дата ніколи не змінюється і відзначається це свято 14 жовтня. Так, саме в один день з Покровою Пресвятої Богородиці. І це не просто так. Адже, святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки вважали Богоматір своєю заступницею й захисницею від ворога. Головна церква українських козаків завжди була на честь Покрови. Її ікона була в кожному курені, а зображення Богоматері було на хоругвах, під якими козаки виступили у походи.

Тому, 16 жовтня на факультеті фізики, математики та інформатики жіночою частинкою студентської ради було організовано концертно-розважальну програму з нагоди Дня Козацтва.

Родзинкою свята були оригінальна авторська пісня та неповторний танець, дівчата не лише привітали хлопців, побажавши їм бути у відмінній формі, завжди прагнути нових вершин, заробляти багато грошей і любити всією душею, а й в гумористичній формі показали, як поводяться чоловіки у різних життєвих ситуаціях. Заступник декана з виховної роботи Яна Усатюк також долучилася до привітань, висловивши щирі слова побажань від імені всієї жіночої фізматівської сім’ї.

Крім того, колектив факультету фізики, математики та інформатики звертається з вдячністю до тих, хто на передовій обороняє кордони і землі нашої країни, та схиляємо голови в скорботі перед тими, хто віддав за це своє життя. Пам’ятаючи їх героїчний вчинок, розуміємо справжню цінність незалежності України!

Миру, світла й любові, міцного здоров'я, щастя й родинного благополуччя вам, дорогі захисники України!

 

Ви тут: Головна Новини та події ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА НА ФФМІ