Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Здобуваємо міжнародний студентський досвід

  Завдяки пізнавально-навчальній програмі «S.A.M.E.D.I.» делегація студентів Уманського педуніверситету побувала за кордоном. Серед них – студент нашого факультету Шуляк Андрій. 


Спочатку відбулося знайомство з національними особливостями Словаччини та історією столиці цієї країни – Братиславою.

 

В Австрії відвідали Віденський університет, де спілкувалися зі студентами і дізналися про те, як вони навчаються та проводять своє дозвілля.

У Франції, в м. Париж побували в Науково-технічному центрі, де відвідували заняття, проводили наукові досліди з різних розділів фізики, зокрема оптики. Звернули увагу на реактивні двигуни, підводний човен, послухали розповідь про особливості виміру часу, з питань роботехніки та дізналися будову деяких роботів.


Також заняття проходили в Музеї ремесел і мистецтв. Там ознайомилися з першими електронно-обчислювальними приладами та телевізорами, зі зразками радіотехніки. Побачили еталони виміру довжини, об’єму, маси. Увагу привернули перші годинники, а саме сонячні і водяні, зразки парової техніки (потяги, машини, карети), колекції раритетних автомобілів.

Познайомились з роботою ЮНЕСКО, політичною системою Франції, побували в Національній Асамблеї та Парламенті, де ознайомились з особливостями роботи державних діячів.

У музеї авіації та космонавтики проходили заняття з астрофізики та астронавтики. Ознайомились з повітряною технікою, починаючи з перших повітряних куль і закінчуючи сучасними цивільними та військовими надзвуковими літаками, а також зразками супутників, ракетоносіїв, капсул. Розглянули відмінності у будові скафандрів космонавтів різних країн. Ознайомилися з першим посланням людей в космос, яке відправили на космічному зонді, що в цей час знаходиться за межами нашої Сонячної системи. 


Мені, як студенту фізико-математичного факультету, ця поїздка була не тільки цікавою, але й надзвичайно корисною. Адже я удосконалив свої теоретичні знання та перевірив їх на практиці, що дозволило детальніше проникнути в суть фізичних процесів, а спілкуючись з викладачами та студентами за кордоном, значно покращив знання іноземної мови. Ця пізнавально-навчальна програма надихнула мене до подальшого здобуття знань.

Ви тут: Головна Новини та події Здобуваємо міжнародний студентський досвід