Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

XX Міжнародна наукова конференція: «Астрономічна школа молодих вчених»

23-24 травня 2018 р. на базі двох факультетів: природничо-географічного і факультету фізики, математики та інформатики відбулася міжнародна наукова конференція «Астрономічна школа молодих вчених».

З вітальним словом до учасників конференції звернувся перший проректор УДПУ імені Павла Тичини д.п.н.,  проф. Гедзик А.М., який відзначив круглу дату (20 років) з моменту проведення.

Започатковано названу школу було саме в УДПУ імені Павла Тичини в 1998 році.  Тому завдяки цьому м. Умань можна вважати гравітаційним центром України.

23 травня на пленарному засіданні виступали видатні науковці в галузі природничих наук: д.ф.-м.н, проф. Захожай В.А, д.ф.-м.н, проф. Железняк О.О., д.ф.-м.н, проф. Відьмаченко В.Г..

Особливо жваве обговорення спричинила доповідь д.ф.-м.н, проф. Лозицького В.Г., який висвітлив проблему «Сонце і життя на Землі»

Неабияке враження на присутніх створила доповідь д.п.н., проф. кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Ткаченка І. А., який окреслив особливості методичної підготовки майбутніх вчителів  освітньої галузі «Природознавство». Виступ Ткаченка І. А. відбувався в НВЦ «Планетарій» на базі факультету фізики, математики та інформатики. Дидактичні та технічні можливості НВЦ «Планетарій» візуально продемонстрували різні астрофізичні теорії. 

24 травня відбулося засідання круглого столу, на якому свої наробки презентували молоді науковці. Зокрема, від факультету фізики, математики та інформатики виступали: студентка ІІІ курсу Павленко А., студент ІV курсу Воронецький М. та магістрант факультету Підгорний О..

По завершенню виступів досвідчені науковці вручили дипломи кращим доповідачам, підвели підсумки конференції та зазначили перспективи розвитку фундаментальної науки. Зі словами подяки до організаторів конференції, зокрема до ректора університету проф. Безлюдного О. І., звернувся д.ф.-м.н., проф. Железняк О.О., який відзначив високий рівень організації, сприятливу атмосферу та змістовий формат наукового дійства й висловив сподівання про подальшу співпрацю.

 

Ви тут: Головна Новини та події XX Міжнародна наукова конференція: «Астрономічна школа молодих вчених»