Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Година поезії Павла Тичини на факультеті фізики, математики та інформатики

Кожного великого митця історія нагороджує гучним найменням, у якому відбивається сутність його творчості. Шевченка вона назвала Кобзарем, Франка — Каменярем, Горького — Буревісником, Лесю Українку — поетесою-другом робітників, Коцюбинського — сонцепоклонником.

Новатор! Так вслід за Горьким нарекла історія Павла Тичину, виділивши цим самим одну з найяскравіших рис його творчості. Він належить до митців, котрі скрізь і завжди дошукувалися "свого кореня" і "свого глагола". Він вмів піднестись на ті верховини, куди не ступала нога його попередників.

Павло Тичина – поет надзвичайної музичності. Не лише поет, а й  публіцист, критик та історик літератури, перекладач, редактор, видатний громадський і державний діяч, академік, лауреат державних премій, міністр. І все це одна людина!

Тому, творчості цієї великої людини, ім’я якої носить наш університет, було присвячена Година поезії Павла Тичини на факультеті фізики, математики та інформатики

В рамках заходу студенти дізналися цікаві факти з життя поета, познайомилися з кращими зразками його творчої спадщини.  Декламуючи вірші Павла Тичини, студенти спробували торкнутися дивного світу поезії, відчути її серцем і осягнути розумом, переконатися у її неординарності.

Будучи людиною універсального таланту, Павло Тичина залишається у свідомості сучасників одним із найобдарованіших поетів ХХ ст., новатором української поезії, окрасою нашої літератури.

 

Ви тут: Головна Новини та події Година поезії Павла Тичини на факультеті фізики, математики та інформатики