Факультет фізики, математики та інформатики

Faculty of Physics, Mathematics and Informatics

ГОДИНА ІСТОРІЇ «МУЖНІСТЬ І БІЛЬ ЧОРНОБИЛЯ»

Сьогодні виповнюється 38 років з часу трагічної події, яка стала символом найбільшої катастрофи в історії ядерної енергетики – аварії на Чорнобильській АЕС. 26 квітня 1986 року реактор № 4 Чорнобильської АЕС вибухнув під час тестування, що призвело до викиду радіоактивних матеріалів у навколишнє середовище.

Незважаючи на те, що минуло стільки років, наслідки Чорнобильської катастрофи відчуваються досі.

За ініціативи голови студентської ради Владислава ЯМКОВЕНКА було проведено годину історії на тему «Мужність і біль Чорнобиля». В межах заходу студенти переглянули фільм «Чорнобильська трагедія – біль України», що детально розкриває події, пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС.

Під час перегляду фільму студенти переживали разом з героями та відчували величезний обсяг трагічних подій, які стали частиною історії не лише України, а й світової спільноти. Фільм нагадав їм про значення пам’яті та важливість вивчення історії для того, щоб уникнути подібних катастроф у майбутньому.

Після перегляду учасники заходу обговорили враження від фільму та підкреслили важливість поширення обізнаності про радіаційну безпеку й активного залучення молоді до процесів, що спрямовані на запобігання подібним аваріям.

Захід став важливим кроком у вшануванні пам’яті та підвищенні свідомості про наслідки ядерних катастроф, нагадуючи про необхідність постійного підтримування безпеки в ядерній енергетиці.

 

Швидкі посилання

ЗВ'ЯЗАТИСЯ З НАМИ

 

You are here: Головна Новини та події ГОДИНА ІСТОРІЇ «МУЖНІСТЬ І БІЛЬ ЧОРНОБИЛЯ»