Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

НА ФФМІ СТАРТУВАВ ТИЖДЕНЬ ГРОШЕЙ

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна світова ініціатива, спрямована на підвищення фінансової грамотності серед дітей та молоді. Цей захід проводиться у більш ніж 170 країнах і включає в себе різноманітні заходи, що спрямовані на розвиток фінансових навичок, навчання управлінню особистими фінансами та розумінню економіки.

Офіційна тема Global Money Week у 2024 році «Захистіть свої гроші, убезпечте своє майбутнє». Вона фокусується на безпечному управлінні грошима та підкреслює важливість відповідального та інформованого ставлення до особистих фінансів, усвідомлення потенційних фінансових ризиків та вміння захищати свої гроші.

Заступник декана з виховної роботи, викладач кафедри інформатики і ІКТ Інна КРИВОРУЧКО провела для здобувачів вищої освіти заняття з платіжної безпеки на тему: «Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства». Під час заняття Інна Ігорівна ознайомила здобувачів з такими темами як-от:

  • Витоки фальшивування грошей.
  • Державне фальшивомонетництво.
  • Підробки банкнот в наш час.
  • Історія виникнення платіжних карток.
  • Шахрайство з платіжними картками в нас час.

 

*Дане заняття було розроблено в межах Інформаційної кампанії з протидії платіжного шахрайства НБУ – #ШахрайГудбай, спрямованої на поліпшення знань населення з платіжної безпеки та інформування населення про актуальні сценарії шахрайства.

 

РЕКОМЕНДУЄМО ОЗНАЙОМИТИСЬ із ресурсами для учнів та студентів, де можна покращити свої навички з платіжної безпеки.

 

*Заходи, організовані НБУ в межах Всесвітнього тижня грошей в Україні, проходять за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

 

#ГраНавчанняДобробут #GMWUkraine2024 #ProtectYourMoney #SecureYourFuture #GMW2024

 

Ви тут: Головна Новини та події НА ФФМІ СТАРТУВАВ ТИЖДЕНЬ ГРОШЕЙ