Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Китай запустив проект з вивчення можливості життя на Місяці

 

Китайці запустили симулятор життя на Місяці під кодовою назвою Юегун-365 (Храм Місяця), який дозволить на Землі відтворити умови життя на Місяці, повідомляє Кореспондент з посиланням на Сіньхуа.

Відзначається, що в симулятор запустили чотирьох осіб – двох чоловіків і двох жінок. Вони там пробудуть 60 днів, після чого їх змінить інша група людей, але терміном на 200 днів.

Таким чином китайські вчені бажають визначити, як людина зможе жити в місячних умовах у короткостроковій та довгостроковій перспективі.

Крім того, вчені мають намір перевірити роботу біорегенеративної системи життєзабезпечення, як в космічних умовах будуть існувати тварини, рослини і мікроорганізми. Ця система дозволяє співіснувати. Вода і харчові продукти проходять переробку, внаслідок в симуляторі виникають умови, близькі до земних.

Сам симулятор являє собою велику спільну кабіну площею 42 кв. м, в яку входять спальні місця, кімната відпочинку, санвузол, обладнання переробки відходів і приміщення по вирощуванню тварин, і дві кабіни-"парники" приблизно по 50-60 кв. м.

Ви тут: Головна Новини сучасної науки Китай запустив проект з вивчення можливості життя на Місяці