Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ЗУСТРІЧ ГАРАНТА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ СЕРЕДНЯ ОСВІТА (МАТЕМАТИКА. ІНФОРМАТИКА) ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ

21 вересня 2022 року відбулась зустріч гаранта освітньої програми «Середня освіта (Математика. Інформатика)» Ірини Тягай зі студентами І курсу, здобувачами вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр».

Метою зустрічі було ознайомлення студентів з освітньою програмою, її метою та особливістю, освітніми компонентами та компетентностями, які студенти набудуть після завершення навчання за пропонованою програмою.

Гарант освітньої програми «Середня освіта (Математика. Інформатика)» Ірина Тягай охарактеризувала предметну галузь та цикли підготовки фахівця, розповіла про основну орієнтацію та фокус освітньої програми і спеціальності. Крім того, зазначила, що в основі програми лежать сучасні освітні технології та методики формування загальних і предметних компетентностей, моніторингу педагогічної діяльності та аналізу педагогічного досвіду.

Ірина Тягай наголосила, що особливістю освітньої програми «Середня освіта (Математика. Інформатика)» є те, що вона була модернізована в рамках міжнародного проєкту «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (MoPED) - №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP, що діє в рамках програми ЄС Еразмус + КА2 - Розвиток потенціалу вищої освіти.

Особливу увагу здобувачів вищої освіти було зосереджено на можливості студентів брати участь в обговоренні та удосконаленні освітньої програми. Гарант продемонструвала студентам де саме вони можуть залишати свої зауваження та пропозиції на сайті факультету, де можуть залишити відгук про освітню програму та пройти різноманітне анонімне анкетування, зокрема щодо якості надання освітніх послуг.

Ознайомлено здобувачів освіти із Кодекс академічної доброчесності, який встановлює загальні етичні принципи та правила поведінки, якими мають керуватися всі учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності.

Крім того, Ірина Тягай також ознайомила здобувачів вищої освіти з процедурою вільного вибору дисциплін та порядком визнання результатів навчання, отриманих у неформальній освіті. Було проаналізовано ряд сервісів та ресурсів мережі Інтернет, де можна отримати неформальну освіту. Також було акцентовано, що даний порядок задекларований у документі «Тимчасовий порядок визнання результатів навчання, здобутих у неформальній та інформальній освіті в Університеті», який доступний на сайті університету та факультету.

Загалом зустріч виявилась надзвичайно інформативною та продуктивною.

 

Ви тут: Головна Новини та події ЗУСТРІЧ ГАРАНТА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ СЕРЕДНЯ ОСВІТА (МАТЕМАТИКА. ІНФОРМАТИКА) ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ