Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

STEM-СЕМІНАР «ЦІКАВА НАУКА»

2 червня 2022 року на факультеті фізики, математики та інформатики відбувся STEM-семінар «Цікава наука» для учнів 11-х класів закладів загальної середньої освіти міста Умані. В ході семінару викладачі кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук презентували абітурієнтам STEM-професії, акцентували увагу на розробці та виготовленні роботів здобувачами освіти під час роботи студентських наукових гуртків, розглянули особливості інклюзивної освіти тощо.

Викладач Сергій Декарчук розповів про конструювання та розробку роботів, використання елементів робототехніки в освітньому процесі. Продемонстрував роботизовані системи та пояснив принцип їхньої роботи.

Професор кафедри Сергій Терещук розповів про використання датчиків смартфонів для проведення фізичного експерименту. В ході семінару продемонстрував цікаві досліди з фізики, в яких показав використання датчиків смартфона для вимірювання фізичних величин.

Доцент Оксана Гнатюк розповіла учасникам семінару про цифрову інклюзію та використання мобільного застосунку Digital Inclusion як альтернативного засобу комунікації в інклюзивному середовищі. Під час семінару абітурієнти мали змогу ознайомитися із інклюзивними можливостями Phet Interactive Simulations.

Семінар було проведено згідно плану роботи науково-дослідного центру подвійного підпорядкування НАПН України і МОН України «Інформаційно-комунікаційних технологій навчання фізики й астрономії» (науковий керівник доктор педагогічних наук, доцент Сергій Терещук).

 

Ви тут: Головна Новини та події STEM-СЕМІНАР «ЦІКАВА НАУКА»