Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

УКРАЇНА – ЦЕ ЄВРОПА!

24 травня 2022 року за ініціативи студентського самоврядування факультету фізики, математики та інформатики на чолі із заступником декана з виховної роботи Інною КРИВОРУЧКО відбулася година спілкування «Україна – це Європа!».

На початку зустрічі Інна Ігорівна оголосила мету даного заходу – поглибити та систематизувати знання про країни Європейського Союзу (ЄС); ознайомити з життям людей в інших країнах, їхніми культурами, мовою; виховувати почуття гордості за свою неньку-Україну.

Дар’я ПОТЕЛЕЩЕНКО презентувала доповідь на тему «Мої-твої європейські цінності» та охарактеризувала 6 базових цінностей Європейського Союзу.

Наталя ПОПЕРЕЧНА та Тетяна ІСЬКО розповіли про те, як відзначає цей День ЄС та як проходить святкування в Україні. До речі, Україна – єдина країна, яка святкує День Європи не будучи її дійсним членом.

Євгенія ІВАНЧЕНКО поділилась цікавими фактами про країни Європи: Франція охоплює максимальну кількість часових поясів (аж 12!); найвища столиця Мадрид в Іспанії розташована на висоті 667 м над рівнем моря; знаменитий лондонський «Біг Бен» – це вежа, всупереч міфам тощо.

Зі здобуттям незалежності Україна прагне стати рівноправним членом світової співдружності держав, правовою державою, в якій основною цінністю виступає людина, її права і свободи.

Віримо в майбутнє України, яка незабаром буде частиною Європи.

 

Ви тут: Головна Новини та події УКРАЇНА – ЦЕ ЄВРОПА!