Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВИПУСКНА АТЕСТАЦІЯ НА ФФМІ У ВОЄННИЙ ЧАС

З 1по 23 травня 2022 року на факультеті фізики, математики та інформатики проходила випускна атестація. У зв’язку із продовженням строку дії воєнного стану в Україні (Указ Президента України №259/2022 від 18.04.2022 р.), відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо організації освітнього процесу та згідно наказу ректора університету №579 о/д від 29.04.2022 р. випускна атестація здобувачів вищої освіти денної та заочної форм навчання ОС «Магістр» була проведена у дистанційному режимі. Випускна атестація для студентів освітніх програм Середня освіта (Математика), Середня освіта (Фізика), Середня освіта (Інформатика) відбувалася у формі комплексного кваліфікаційного екзамену.

Згідно Методичних рекомендацій щодо проведення заліково-екзаменаційної сесії та складання випускної атестації та Тимчасового порядку організації і проведення заліково-екзаменаційної сесії та випускної атестації 2021-2022 н.р., що розроблені на факультеті та затверджені деканом факультету, комплексні кваліфікаційні екзамени було проведено за допомогою дистанційної платформи Google Meet (Zoom) та інформаційно-освітнього середовища Moodle. Не дивлячись на дистанційну форму проведення атестації, зберігалася процедура вибору білету. Вибір здобувачами освіти білетів здійснювався за допомогою матриці білетів (кожному елементу матриці відповідав певний екзаменаційний білет).

Кожне засідання екзаменаційної комісії розпочинала Тетяна Махомета (заступник голови ЕК), яка представляла склад комісії та деталізувала організаційні моменти. Голова ЕК Тетяна Годованюк після вітального слова наголошувала студентам на академічній доброчесності та оголошувала часові межі підготовки відповідей на питання білету.

В обов’язки екзаменаційної комісії входила комплексна перевірка і оцінювання науково-теоретичної та практичної підготовки здобувачів, які закінчують університет, з метою встановлення відповідності їх освітньо-кваліфікаційного рівня до вимог стандарту якості освіти, положень про заклад вищої освіти України і ступеневу систему освіти, а також навчальних планів і програм підготовки фахівця.

Відповіді студенів на питання білетів та додаткові запитання екзаменаційної комісії були чіткими та змістовими, що засвідчує про належний рівень фахової підготовки магістрантів.

Відповідно до результатів комплексних кваліфікаційних іспитів варто відзначити, що випускники сповна володіють достатнім рівнем теоретичної і практичної підготовки, вміннями використовувати інноваційні та інформаційно-комунікаційні технології навчання і здатні забезпечити на належному рівні викладання фізики, математики та інформатики в закладах загальної середньої освіти. Тож бажаємо нашим випускникам гідно нести звання ВЧИТЕЛЯ та працювати заради підвищення якості УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТИ.

 

Ви тут: Головна Новини та події ВИПУСКНА АТЕСТАЦІЯ НА ФФМІ У ВОЄННИЙ ЧАС