Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ГОСТЬОВА ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ «АЛЬТЕРНАТИВНІ ТА ДОДАТКОВІ ЗАСОБИ КОМУНІКАЦІЇ ПРИ РОБОТІ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ»

10 травня 2022 року для здобувачів вищої освіти факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Агнешкою Краснер було проведено гостьову онлайн-лекцію на тему «Альтернативні  та додаткові засоби комунікації при роботі з дітьми з особливими освітніми потребами в закладах освіти». Агнешка Краснер – відомий олігофрепедагог, спеціаліст з АДК з 30 річним стажем роботи, терапевт, нині працює в спеціальному дитячому садочку в Любліні та Свіднику, активно бере участь в проєктах зі створення системи підтримки користувачів АДК.

На онлайн лекції були присутні студенти початкового рівня (короткого циклу), першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальностей 014.08 Середня освіта (Фізика), 014.04 Середня освіта (Математика), 014.09 Середня освіта (Інформатика) та 014.15 Середня освіта (Природничі науки), а також викладачі факультету фізики, математики та інформатики.

У своїй доповіді Агнешка Краснер розкрила особливості організації освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами, представила сучасні підходи реалізації АДК в закладах освіти республіки Польщі, ознайомила здобувачів освіти із практичними кейсами використання відповідних засобів на уроках фізики, хімії, біології, математики та інформатики, продемонструвала підручники із вказаних навчальних дисциплін. Виступ супроводжувався презентацією та відеоматеріалами. Доповідь польської колеги синхронно перекладала Лілія Лукіна, викладач кафедри слов’янських мов та зарубіжної літератури Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Велика кількість питань до лектора наприкінці зустрічі засвідчила значний інтерес викладачів і студентів до порушених проблем. Усі учасники відзначили актуальність та користь отриманих знать. Проведений захід отримав багато позитивних відгуків.

Дану лекцію було організовано деканом факультету фізики, математики та інформатики Тетяною Махометою, доцентами кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Оксаною Гнатюк та Юлією Решітник.

 

Ви тут: Головна Новини та події ГОСТЬОВА ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ «АЛЬТЕРНАТИВНІ ТА ДОДАТКОВІ ЗАСОБИ КОМУНІКАЦІЇ ПРИ РОБОТІ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ»