Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ «ЧОРНОБИЛЬСЬКІ ДЗВОНИ»

Сьогодні, 26 квітня 2022 року виповнюються 36-ті роковини з дня найбільшої техногенної аварії в історії людства – потужний вибух і руйнування 4-го енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. Внаслідок повністю зруйнованого реактора в довкілля потрапила величезна кількість радіоактивних речовин.

Чорнобильська катастрофа забрала життя тисячі людей, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища.

Заступник декана з виховної роботи Інна КРИВОРУЧКО провела в онлайн-режимі вечір пам’яті «Чорнобильські дзвони». Захід був націлений на поглиблення знань про аварію на Чорнобильській АЕС, адже сучасна молодь має знати про подію планетарного масштабу.

Інна Ігорівна розповіла, що 26 квітня ввійшло в історію людства, як день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та день, коли ми вшановуємо героїзм людей, які жертвуючи власним життям брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: пожежники, експлуатаційний персонал АЕС, військовослужбовці, будівельники, учені, медики.

Цей героїчний подвиг закарбувався до літопису людської мужності та завжди залишиться в пам’яті українського народу.

Пам’ятаємо про героїзм ліквідаторів наслідків тієї жахливої аварії!

 

Ви тут: Головна Новини та події ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ «ЧОРНОБИЛЬСЬКІ ДЗВОНИ»