Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

17 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день студента!

Лекції та семінари, безсонні ночі перед екзаменом, цікаві практичні заняття, перша практика, а також атмосфера дружнього спілкування, нових знань, а часто і першого кохання... Неоціненний досвід, отриманий у стінах улюбленого університету ми пам’ятаємо все життя.

Щороку відзначення Міжнародного дня студента сповнене позитивом, креативом та гарним настроєм і ніколи не асоціюється з чимось сумним чи траурним.

Про історію започаткування та традиції святкування в Україні під час зустрічі зі студентами вели мову куратори кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук.

Студенти дізнались, що дата 17 листопада пов’язана з подіями 1939 року, коли нацисти здійснили штурм Університету Праги після масової студентської демонстрації проти вбивства Яна Оплетала та вторгнення до Чехословаччини, а також арешту дев’яти студентських лідерів, відправлення 1200 студентів у концтабори й закриття всіх чеських університетів.

Сьогодні студенти у всьому світі також проживають непростий час, адже вимушені навчатися онлайн, через пандемію коронавірусу. Особливо першопроходцями стали студенти, які після закінчення школи з самого початку свого навчання не мають можливості з головою поринути у студентське життя.

Дорогі студенти, викладачі кафедри бажають Вам сил, терпіння та натхнення! З легкістю сприймати та засвоювати якомога більше корисної інформації під час дистанційного навчання, щоб після закінчення карантину максимально ефективно опанувати їх на практиці!

 

Ви тут: Головна Новини та події 17 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день студента!