Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Конференція ідей Студентського наукового товариства

28 жовтня 2021 року активом Студентського наукового товариства проведено конференцію ідей на тему: «Міжнародні конференції, семінари, конкурси наукових робіт та олімпіади: досвід та перспективи».

Метою даного заходу стало основне питання, що турбує студента-науковця – як підготуватись та брати участь у міжнародних конференціях, семінарах, конкурсах наукових робіт та олімпіад. Питання надзвичайно актуальне, оскільки всі ідеї, які виникають у студентів повинні матеріалізуватись у вигляді винаходів, наукових робіт, статей, тез  доповідей задля поширення та їх удосконалення.

На початку засідання голова СНТ Даря Потелещенко наголосила на актуальності проведення подібного заходу, оскільки обмін досвідом надзвичайно важливий не лише для студентів, які брали участь в міжнародних заходах, але й тих, хто є новим в цій сфері. Зокрема, було повідомлено, що складаючи доповідь на задану тему чи готуючись до конкурсу, юний дослідник отримує набагато більше, адже в ході опису наукової ідеї чи підходу, вона починає візуалізуватись і мати більш чітку структуру аніж на початку її виникнення. Формуються такі необхідні для студента вміння як збір і опрацювання раніше накопиченого досвіду (адже ідея, що виникла у студента, можливо вже існує, але в іншому вигляді і за інших обставин), вміння представити результат власної роботи, вміння виступати перед широкою аудиторією і захищати власний проєкт, вміння ведення дискусії, вміння опрацювати результати своєї роботи з комп’ютерними програмами. Крім того, участь в міжнародній конференції дає змогу покращити мовні навички, адже в межах таких конференцій присутні учасники з інших країн.

В межах конференції ідей виступив студент 3 курсу спеціальності 014.09 Середня освіта (Інформатика) Ярослав Бурлаков. Тема його доповіді стосувалась участь в міжнародних олімпіадах, зокрема він поділився досвідом участі в олімпіаді ICPC. Ярослав розповів про командну роботу під час олімпіади, про труднощі, які виникали у команди під час цього заходу та цікавий досвід, який він отримав в результаті.

Поділилася своїми враженнями студентка 2 курсу спеціальності 014.04 Середня освіта (Математика) Ганна Куленкова. Зокрема, вона розповіла про свою участь у студентській науковій Інтернет-конференції «Сучасні інформаційні технології в освіті і науці».

Інші студенти також ділились своїми враженнями та обговорювали особливості участі у таких заходах, які перспективи на сьогоднішній день вони мають, а також поділились своїми планами участі у наукових заходах.

В результаті обговорення дискусійних питань, учасники СНТ прийшли до висновку, що в результаті участі в таких заходах, вони можуть отримати набагато більше, аніж вкладали на початку. Зокрема, було вирішено здійснювати моніторинг та поширення найбільш цікавих міжнародних конференцій, семінарів, конкурсів наукових робіт та олімпіад, а також брати участь у таких заходах.

 

Ви тут: Головна Новини та події Конференція ідей Студентського наукового товариства