Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Зустріч представників юридичної служби та здобувачів вищої освіти з питань академічної доброчесності та боротьбі з академічним плагіатом

6 жовтня 2021 року гарант освітньої програми підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Інформатика) Галина Ткачук спільно з заступником голови профкому по роботі зі студентами Оксаною Жмуд організували студентам зустріч з представниками юридичної служби Романом Кравченко та Олександром Любавим. Мета зустрічі – обговорення актуальних питань дотримання академічної доброчесності та боротьби з різноманітними проявами академічного плагіату.

У зустрічі взяли участь декан факультету фізики, математики та інформатики Тетяна Махомета, завідувач кафедри Марія Медведєва та здобувачі різних років навчання за спеціальністю 014 Середня освіта (Інформатика).

Під час свого виступу Роман Кравченко наголосив, що політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності в УДПУ імені Павла Тичини визначають такі документи як Кодекс академічної доброчесності Уманського державного педагогічного університету та «Положення про запобігання та виявлення академічного плагіату». Представник юридичної служби також повідомив, що дані документи доступні для перегляду на сайті університету в розділі «Про університет – Документи».

Впродовж бесіди студенти були ознайомлені із основними поняттями та термінами у сфері академічної доброчесності та боротьби із різноманітними видами плагіату. Зокрема, вони отримали відомості щодо таких понять як академічний плагіат, самоплагіат, фабрикація, фальсифікація, списування, обман тощо.

Для більш детальної інформації щодо академічної доброчесності, Роман Кравченко порекомендував студентам звернутись до матеріалів «Академічна доброчесність», які розміщені на сайті Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Олександр Любавий розповів студентам про право перездачі навчальних дисциплін та детально охарактеризував цю процедуру.

 

Ви тут: Головна Новини та події Зустріч представників юридичної служби та здобувачів вищої освіти з питань академічної доброчесності та боротьбі з академічним плагіатом