Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Практична підготовка студентів ОС "Молодший бакалавр"

З 29 березня по 10 квітня 2021 року здобувачі вищої освіти 1 курсу ОС «Молодший бакалавр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (Природничі науки)» проходили навчальну практику на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 Уманської міської ради Черкаської області. Основними завданнями навчальної практики є ознайомлення із освітнім середовищем та умовами реальної практики навчання природничих дисциплін і робота асистента вчителя зі спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки).

Одним із провідних завдань асистента вчителя (природничих наук) є робота і в контексті інклюзивної освіти. Він повинен мати здатність і готовність допомагати вчителеві організувати освітній процес в інклюзивному середовищі з метою задоволення освітніх потреб усіх учнів та  володіння таким фахівцем цілком певними (предметними та спеціальними) компетентностями. Практика проходила в дистанційному режимі в використанням платформи Google Meet.

По завершенню даного виду практики відбувся (в дистанційному режимі)  регіональний науково-методичний семінар «Підготовка здобувачів вищої освіти до професійної діяльності в умовах інклюзивної освіти» на базі факультету фізики, математики та інформатики за участю викладачів кафедри факультету, здобувачів вищої освіти, вчителів та асистентів-вчителів від бази практики. Велику зацікавленість учасників семінару викликала доповідь вчителя біології Олени Миколаївни Опантан  і асистентів-вчителів  Віри Миколаївни Хливнюк та Віри  Олександрівни Коваленко про досвід роботи (спільної діяльності) учителів та асистентів-вчителів в інклюзивних класах.

 

Ви тут: Головна Новини та події Практична підготовка студентів ОС "Молодший бакалавр"