Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ВИКОРИСТАННЯ ARDUINO IDE НА ПРАКТИЧНОМУ ЗАНЯТТІ З ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ У НАВЧАННІ ФІЗИКИ»

26 листопада 2020 року відбулося практичне заняття на тему «Arduino. Основи цифрової електроніки: базові поняття» з навчальної дисципліни «Технології розвитку критичного мислення у навчанні фізики», яка розроблялася в рамках виконання міжнародного грантового проекту «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (MoPED) – №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP, що діє в рамках програми ЄС Еразмус + КА2 - Розвиток потенціалу вищої освіти.

В ході практичного заняття було розглянуто деякі базові поняття цифрової електроніки та початкові відомості про перші кроки у роботі із Arduino. Викладач, кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Сергій Терещук, розповів про аналоговий та цифровий сигнали, а також зосередив увагу студентів на відмінності між ними.

Детально було розглянуто практичний аспект використання Arduino IDE, а саме, студенти під час практичного заняття встановили, налаштували та запустили оболонку на своїх комп'ютерах. Також, викладач пояснив як написати найпростіший скетч і прошити ним мікроконтролер. Під час заняття студенти набули навичок роботи із налаштуванням Arduino IDE та створення в ній скетчів, підключення Arduino Nano до комп'ютера. Завершилось заняття рефлексією студентів щодо власних навчальних результатів.

 

Ви тут: Головна Новини та події ВИКОРИСТАННЯ ARDUINO IDE НА ПРАКТИЧНОМУ ЗАНЯТТІ З ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ У НАВЧАННІ ФІЗИКИ»