Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Лабораторна робота з дисципліни «Технології розвитку критичного мислення у навчанні фізики»

З навчальної дисципліни «Технології розвитку критичного мислення у навчанні фізики», яка розроблялася в рамках виконання міжнародного грантового проекту «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (MoPED) – №586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP, що діє в рамках програми ЄС Еразмус + КА2 - Розвиток потенціалу вищої освіти, розпочато лабораторний курс. 28 жовтня 2020 року проведено першу лабораторну роботу для студентів ОС «Магістр» 2020-2021 навчального року спеціальності 014.08 Середня освіта (Фізика) на тему «Методи розвитку критичного мислення в учнів на уроках фізики».

Лабораторна робота присвячена методиці формування критичного мислення на уроках фізики, а саме – використання методу «контролю та ізоляції». На початку заняття викладач, кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри фізики та інтегративних технологій навчання природничих наук Сергій Терещук, пояснив студентам суть розглянутого методу та навів конкретні приклади його застосування. Після цього студенти приступили до виконання лабораторної роботи. В якості віртуальної лабораторії використовувався Phet Simulations (https://phet.colorado.edu/). Студенти самостійно обирали експериментальну установку, складали план експерименту, обирали незалежну та залежну змінні для застосування методу контролю та ізоляції. Описували методику проведення експерименту, складали та розв'язували експериментальну задачу.

Заняття завершилось обговоренням результатів з використанням інтерактивного методу «Мікрофон».

 

Ви тут: Головна Новини та події Лабораторна робота з дисципліни «Технології розвитку критичного мислення у навчанні фізики»