Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

засідання кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій

Корупція спричиняє руйнівний вплив на усі сфери життя українського суспільства.

Це важливе питання систематично розглядається на засіданнях кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій. Адже, не зайвим буде ще раз нагадати про те, що нетерпимість до проявів корупції та хабарництва є однією із головних засад державної політики у сфері освіти та фундаментальним принципом освітньої діяльності.

Заклади вищої освіти – це ті осередки, у яких закладаються ціннісні орієнтири молодого покоління. Тому викладачі постійно працюють над вихованням покоління українців з нульовою толерантністю до корупції.

Україна – частина міжнародної спільноти, де прозорість і доброчесність давно є стандартами у суспільстві. Тому основні засади боротьби з корупцією, закладені у міжнародних документах, зокрема у Цивільній конвенції про боротьбу з корупцією 1999 р. та Конвенції ООН проти корупції 2003 р., повинні стати орієнтиром для кожного. Адже, нетерпимість до корупції має бути наскрізним принципом реалізації освітніх і наукових програм, роботи зі студентами, загальної політики закладу освіти та щоденної поведінки працівників.

Пам’ятайте, що успіх без корупції можливий, а справжнє партнерство на рівні закладу освіти здатне взагалі ліквідувати корупцію як явище.

 

Ви тут: Головна Новини та події засідання кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій