Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Семінар “Сучасний захист інформації”

В сучасних умовах ХХІ століття проблеми інформаційної безпеки України стають все більш актуальними і вимагають постійного поглибленого вивчення та вдосконалення. Особливо гостро стоїть питання захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах.  Колектив кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій також розглядає питання інформаційної безпеки та захисту інформаційних ресурсів.

В межах даної тематики 13 травня 2020 року проведено семінар “Сучасний захист інформації”, на якому було обговорено актуальні проблеми захисту інформації, розглянуто шляхи та методи захисту даних, проаналізовано різні аспекти функціонування даних в мережі.

Доцент кафедри Тетяна Бондаренко торкнулась питань парольного захисту даних, типів ідентифікації користувачів в мережі, експертної оцінки біометричних характеристик людини тощо.

Професор кафедри Галина Ткачук охарактеризувала законодавчу базу в галузі захисту інформації та розглянула такі три закони України: “Про інформацію”, “Про доступ до публічної інформації”, “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних  системах”.

Доцент кафедри Володимир Стеценко детально розглянув захист персональної інформації в соціальних мережах, він наголосив на важливості нерозголошення персональних даних, таких як дата народження, номер телефону, адреса тощо.

 

Ви тут: Головна Новини та події Семінар “Сучасний захист інформації”