Факультет фізики, математики та інформатики

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

ФАКУЛЬТЕТ ФІЗИКИ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

ЧЕРГОВА ПЕРЕМОГА НА ЧЕМПІОНАТІ З ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ «ЕКОСОФТ»

25-28 лютого 2020 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру (НЕНЦ) Міністерства освіти і науки України проходив ІІ етап Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2020» – щорічне відкрите індивідуально-командне змагання учнів загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, студентів та аспірантів вищих навчальних закладів, а також молодих професійних розробників складових обчислювальних систем.

На даному чемпіонаті факультет фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини представляли студенти 4 курсу Роксолана Мельник і Марина Строкова з розробкою вікі-енциклопедії кафедри інформатики і інформаційно-комунікаційних технологій «Вікі-клік» (науковий керівник: доктор педагогічних наук, доцент Галина Ткачук) та студенти 2 курсу Андрій Рожанський і Роман Діденко з розробкою «Навчальні моделі з інформатики» (науковий керівник: кандидат педагогічних наук Тетяна Бондаренко). Наші студенти стали фіналістами І етапу Чемпіонату «Екософт-2020» і були запрошені до участі у ІІ етапі.

Під час захисту авторських розробок наші студенти проявили впевненість, вміння презентувати свою роботу, розуміння інформаційних технологій, які вони застосували під час виконання своїх проектів. Розробки наших студентів отримали схвальні відгуки від журі та інших учасників змагань, а також поради щодо розвитку своїх навичок в галузі інформаційних технологій.

За результатами Чемпіонату «Екософт-2020» Андрій Рожанський та Роман Діденко отримали 3 місце в категорії «Навчальні розробки». Вітаємо наших студентів та їх наукового керівника Тетяну Бондаренко і бажаємо подальших творчих успіхів!

На фіналі конкурсу у підтримку наших студентів виступив народний аматорський колектив «Софія» (художній керівник – доцент кафедри музикознавства та вокально-хорового мистецтва, заслужений працівник культури України Василь Семенчук), який пропагує українську народну пісенну культуру. Колектив виконав 3 українські народні пісні в автентичному виконанні (фольклорно-репродуктивний спів), чим вразив всіх присутніх. Дякуємо колективу «Софія», їх художньому керівнику Василю Семенчуку за підтримку та чудовий виступ на ІІ етапі Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2020».

Дякуємо нашим студентам та їх науковим керівникам Галині Ткачук і Тетяні Бондаренко, які гідно представили Університет, зокрема факультет фізики, математики та інформатики, на Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій «Екософт-2020»! Бажаємо не зупинятись та досягати нових висот!!!

 

Ви тут: Головна Новини та події ЧЕРГОВА ПЕРЕМОГА НА ЧЕМПІОНАТІ З ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ «ЕКОСОФТ»